- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută supervizor pentru șantier pe Centura Giurgiu Vest. Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor este de 5 luni

08 Mar, 13:52 • Fundeanu Madalina
Consiliul Județean caută supervizor pentru șantierul de pe Centura Giurgiu Vest. Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor este de 5 luni.
Se caută supervizor pentru șantier pe Centura Giurgiu Vest. Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor este de 5 luni

Consiliul Județean Giurgiu anunță că este în căutare de diriginte de șantier pentru supervizarea lucrărilor pe Centura Giurgiu Vest. A doua licitație pentru execuția drumului cu o lungime de 12 km. a fost lansată în octombrie 2023, iar la începutul lunii ianuarie 2024 CJ Giurgiu a primit trei oferte de la constructori din România, potrivit Economedia.

Consiliul Județean caută supervizor pentru șantierul de pe Centura Giurgiu Vest

Chiar dacă nu este o lucrare complexă, termenul estimat pentru evaluarea ofertelor este de 5 luni, desemnarea câștigătorului fiind stabilită pentru 4 iunie 2024. Termenul poate fi redus, dar și depășit în funcție de deciziile Comisiei de Evaluare. În plus, surprinde și punctajul prețului din licitația pentru execuție : 90 %, restul de 10 % fiind pentru perioada de garanție.

Până în momentul validării ofertelor și desemnarea câștigătorului, CJ Giurgiu a lansat în licitație contractul pentru supervizarea lucrărilor, un contract de aproape 5 milioane lei finanțat din fonduri europene (Programul Transport) și o durată de 74 luni pentru că include și garanția.

„Obiectul contractului Servicii de supervizare prin diriginti de santier pentru implementarea obiectivului de investii„Varianta Ocolitoare Giurgiu”, cu respectarea cerintelor Beneficiarului din cadrul Documentatiei de Atribuire a contractului de lucrari”, scrie în SEAP.

Te-ar putea interesa și:Emiterea rovinietei va fi suspendată temporar pe 11 martie. Între 11-21 martie, nu va putea fi achiziţionată prin SMS

Centura Giurgiu Vest
Centura Giurgiu Vest

Consiliul Județean Giurgiu a primit trei oferte de la constructori din România la a doua licitație pentru execuția Centurii Giurgiu Vest, contract de 380 milioane lei. Ofertele au venit de la Asocierile Bog Art-Trace, En Electric -Infra Expert și IBB- Coni.

Așadar, constructorii Coni și Trace care lucrează în asociere pe lotul 2 al Autostrăzii Moldovei participă în asocieri concurente la contractul pentru Centura Giurgiu Vest. BogArt este un constructor puternic care face lucrări de consolidare la Podul Grant din București și participă la multe licitații CNAIR. BogArt este lider în asocierea cu bulgarii de la Trace care au întârzieri pe cei 15 kilometri din lotul 2 A 7 (n.r Coni lucrează pe 13 kilometri din lotul 2).

A doua asociere care a depus ofertă pentru Centura Giurgiu Vest este cea condusă de EN-Electric Proiect Office, o firmă de construcții drumuri din București care s-a asociat cu bulgarii de la Infra Expert.

A treia ofertă depusă pentru Centura Giurgiu Vest este a Asocierii IBB România-Coni. IBB lucrează la modernizarea unui lot de un kilometru cu parcare pentru camioane pe Centura București Sud și pe primul lot al A 7 (constructorii principali Pizzarotti-Retter), iar Coni pe prima jumătate a lotului 2 de pe Autostrada Moldovei. Coni, firmă din Prahova a câștigat și contractul de 600 milioane lei pentru Centura Bușteni-Azuga, conform sursei citate.

Centura Giurgiu Vest este un proiect pe care CJ Giurgiu l-a preluat de la Ministerul Transporturilor/CNAIR, termenul de execuție este de 36 de luni, dar, față de profilul de Drum Expres al șoselei de legătură între DN 5 și Podul Prieteniei (autostrada nemțească – DN 5D), șoseaua din zona de vest a municipiului va avea o platformă de 22 metri, parte carosabil 2 X 7 metri, acostamente de 0.75 metri și viteză de proiectare de 100 km/h.

Vezi și: Nicușor Dan anunță înființarea unor noi locuri de parcare în București. Cât vor crește tarifele pentru acestea