- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

02 Jun, 09:36 • Bumbeneci Diana
Primul tronson din autostrada A0 care va fi inaugurat. Lotul de 19 kilometri ar putea fi gata în 12 luni de la debutul lucrărilor.
Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

CNAIR

au prezentat imagini și detalii la zi despre cel mai înaintat șantier al autostrăzii de centură a Bucureștiului.

Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0

Este vorba despre lotul Corbeanca – Afumați al autostrăzii A0 – Sector Nord. Potrivit inspecției CNAIR, antreprenorul UMB Spedition, firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, a mobilizat în ultimele zile sute de muncitori.

Scopul ar fi să finalizeze tronsonul în lungime de 19 kilometri până în luna august 2023. Teoretic, lucrările ar trebui predate în iulie 2024. Ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat în august 2023.

Vezi și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

„În șantier sunt mobilizați un număr de 980 de muncitori și 200 de utilaje”, precizează reprezentanții UMB.CNAIR a prezentat pe Facebook graficul precis la lucrărilor:

– Lucrări de drum – 55,08%
– Terasamente – 60%;– Suprastructuri – 50%;
– Podețe – 65%;
– Lucrări de scurgere și evacuare a apelor – 65%.
– Lucrări de consolidare – 60%
– Structuri, poduri și pasaje – 76,20%. Stadiul actual 53%.

Antreprenor: Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL;Lungime: 19 kilometri;Durată contract: 34 de luni (12 luni proiectare, 22 de luni execuție);Valoare contract: 831,92 milioane de lei, fără TVA.

Vezi și: Anunțul momentului pentru pensionari. Data oficială la care intră pensiile în iunie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult