- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se construiește o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu: „documentul a fost avizat”

22 Feb, 15:24 • Bumbeneci Diana
O nouă autostradă apare în România. Sorin Grindeanu confirmă că a fost avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.
Se construiește o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu: „documentul a fost avizat”

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu, anunță faptul că se fac demersuri mari pentru a începe construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava, parte din Autostrada Moldovei. Studiul de Fezabilitate a trecut deja prin Ministerul Transporturilor și urmează să fie adoptat în Guvern.

O nouă autostradă în România

Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va trece prin Iași, Botoșani și Suceava, inclusiv legătură cu aeroportul din Suceava și punctul de trecere al frontierei.

Ai mai putea citi: Ce diferență de zile este în 2024 între Paștele Ortodox și Paștele Catolic. Când pică aceste sărbători până în 2030

”Construcția Autostrăzii Pașcani- Suceava, un nou pas important!

Și Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.

Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani- Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.

Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent:

-Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C;

-Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport și Drum de legatură între DN29 şi Aeroport.

Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:

– Iași (12,3 km),

– Botoșani (6,5 km),

– Suceava (43,17 km).

Pe traseu vor fi construite inclusiv:

– 23 de viaducte

– 37 de pasaje

– 12 poduri

– 8 parcări

– 2 Centre de Întreținere și Coordonare

– 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 și drum acces la Aeroport).

Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret.”, arată Sorin Grindeanu.

Vezi și: Când intră următoarea tranșă de bani pe Cardurile sociale. Numărul beneficiarilor în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult