- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se fac concedieri în masă. Primele 1.000 de persoane care își vor pierde locul de muncă

25 Mar, 18:22 • Bumbeneci Diana
Concedieri în masă la o mare companie suedeză. Peste 1.000 de oameni își vor pierde locul de muncă.
Se fac concedieri în masă. Primele 1.000 de persoane care își vor pierde locul de muncă

O mare companie suedeză face concedieri. Va renunța la 1.200 de oameni.

Concedieri masive la Ericsson

Compania suedeză Ericsson face concedieri în Suedia. Producătorul de rețele de telefonie mobilă din lume a anunțat că va renunța la 1.200 de oameni. Concedierile fac parte din strategia de reducere a cheltuielilor.

Ericsson a anunțat luni că va concedia aproximativ 1.200 de angajați în Suedia, ca parte a reducerilor de costuri anunțate la începutul acestui an, potrivit CNBC.

Poți citi în acest context și: Fenomenul de quiet quitting în România secolului 21. Motivul pentru care românii își pierd entuziasmul la locul de muncă

concedieri
concedieri

Reprezentanții companiei au invocat problemele de pe piață și vânzările în scădere. După câțiva ani de cerere mare pentru echipamente 5G, achizițiile de către furnizorii de telecomunicații au încetinit, ceea ce a determinat firme precum Ericsson și Nokia să concedieze mii de angajați pentru a face economii.

Ericsson este o companie suedeză cu sediul în Stockholm, ce construiește rețele de telecomunicații. Este cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume. Ericsson avea peste 80.000 de angajați în anul 2010 iar în 2009 a obținut venituri de 27,1 miliarde dolari la nivel global.

Vezi și: Fenomenul Dunning-Kruger în 2024: Misterele iluziei de competență și înșelăciunea ignoranței la locul de muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult