- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întâlnire decisivă! Se încheie greva? Profesorii decid dacă acceptă oferta Guvernului cu majorarea salarială de 25%

11 Jun, 09:18 • Constantin Cristina
Premierul Nicolae Ciucă are programate, astăzi, duminică, de la ora 9:00, discuții cu sindicatele din Educație, după ce sâmbătă Executivul a transmis o nouă ofertă profesorilor.
Întâlnire decisivă! Se încheie greva? Profesorii decid dacă acceptă oferta Guvernului cu majorarea salarială de 25%

Întâlnire decisivă între Nicolae Ciucă și reprezentanții sindicatelor din Educație. Astăzi, 11 iunie, profesorii decid dacă acceptă noua ofertă a Guvernului și dacă încheie greva, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Ofertă de nerefuzat din partea Guvernului! Prime anuale de 1.500 lei și majorare salarială de 45% pentru profesori. Se încheie greva?

Se încheie greva? Profesorii decid dacă acceptă oferta Guvernului cu majorarea salarială de 25%

Sâmbătă, 10 iunie, Executivul a propus o nouă ofertă destinată cadrelor didactice, și anume o majorare de 25%, cu condiția de a încheia greva.

„Ora 9:00 Consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație – Palatul Victoria. Ora 10:00 Ședință de Guvern”, potrivit agendei premierului.

Nicolae Ciucă, greva
Nicolae Ciucă, greva

Marius Nistor, liderul FSE, a scris într-un mesaj pe grupurile de Facebook, de profesori, condiția „este de a fi mâine (duminică – n.r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului”.

„Buna seara! Acum cinci minute ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creșterea salarială, 1500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 anual pentru personalul nedidactic până în 2027 și 50% prima tranșă din noua grila de la 1 ian 2024”, le-ar fi transmis liderul FSE, Marius Nistor, membrilor de sindicat.

„Rog consultați colegii rapid și ne comunicați în această seară”, încheie Nistor.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă de trei săptămâni.

Alte articole: Decizie finală. Profesorii au stabilit ce vor solicita astăzi la Guvern, pentru a opri greva. „Ne-am săturat”