- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă azi, 15 mai! Sute de euro de la Guvern intră în conturile românilor

15 May, 08:59 • Bumbeneci Diana
Vești excelente pentru români! Cel mai nou ajutor pentru acești români, sute de euro de la stat. Intră banii pe card mâine, 15 mai.
Se întâmplă azi, 15 mai! Sute de euro de la Guvern intră în conturile românilor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va începe miercuri, 15 mai, plata subvențiilor destinate fermierilor români.

Încep plățile de la Guvern

Noul sprijin financiar este extrem de important în 2024 pentru agricultorii care se confruntă cu dificultăți economice din cauza crizei generate de războiul din Ucraina. Subvenția de 100 de euro pe hectar pentru sectorul vegetal și echivalentul de 100 de euro pe unitate de vită mare (UVM) pentru sectoarele suin și avicol reprezintă o gură de aer pentru fermieri.

În acest context, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat importanța acestei subvenții în cadrul unei întâlniri cu echipa de conducere a MADR și cu reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Florin Barbu, ministru MADR în Guvernul României
Florin Barbu, ministru MADR în Guvernul României

„Așa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre. Fermierii vor primi acești bani chiar dacă plafonul estimat inițial pentru plata despăgubirilor va fi depășit,” a declarat Barbu.

Acest ajutor financiar este parte a cadrului de criză Ucraina, menit să sprijine agricultorii afectați de efectele războiului. Centrele județene ale APIA sunt cele care vor face plățile către toți beneficiarii eligibili imediat după aprobarea suplimentării bugetului.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

Pentru a primi subvenția de 100 de euro pe hectar, fermierii trebuie să îndeplinească anumite condiții stabilite de MADR și APIA. Este vorba despre deținerea unei capacități de producție în condiții minime de bunăstare pentru sectorul suin și avicol și utilizarea corectă a terenurilor agricole pentru sectorul vegetal.

Tot pe marginea acestui subiect, Florin Barbu a ținut să reamintească angajamentul MADR de a sprijini fermierii în aceste momente dificile: „În acest sens avem în vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili.” Această suplimentare a bugetului este crucială pentru a acoperi toate cererile și a se asigura că niciun fermier eligibil nu va rămâne fără ajutorul promis.

Ai mai putea citi și: Planta care îmbogățește românii peste noapte! Se obțin 30.000 de euro la hectar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult