- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se investește în cea mai aglomerată linie de metrou. Marcel Ciolacu: „Este un proiect de aproape un miliard de lei”

21 Mar, 14:11 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu anunță o investiție colosală pentru cea mai aglomerată linie de metrou din București. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de Guvern.
Se investește în cea mai aglomerată linie de metrou. Marcel Ciolacu: „Este un proiect de aproape un miliard de lei”

Premierul

Marcel Ciolacu a anunțat că se va finanța un proiect în valoare de aproximativ un miliard de lei pentru a se moderniza Magistrala de metrou Berceni-Pipera. Aceasta este cea mai aglomerată arteră a metroului bucureștean.

Investiție record în cea mai așteptată linie de metrou

Avem azi pe listă și o investiție foarte importantă pentru bucureșteni. Modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni – Pipera. Este un proiect de aproape un miliard de lei, finanțat mai ales din bani europeni. Recent, dl Nicușor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Primărie. Sper ca, din iunie, Bucureștiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea și poate gestiona acest serviciu public esențial unei capitale europene”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Ai putea citi și: România, gata de Schengen! Marcel Ciolacu: Se fac schimbări în Guvern

Marcel Ciolacu, despre metrou
Marcel Ciolacu, despre metrou

„Subiectul principal al ședinței de astăzi îl reprezintă stimularea investițiilor. Aprobăm o schemă de ajutor de stat pentru investiții de interes regional de peste 50 de milioane de lei. Avem în vedere în special acele investiții cu impact social și economic, care dezvoltă comunități întregi. Și vrem ca aceste investiții să coaguleze și IMM-urile locale, ca furnizori în aceste proiecte regionale.

Tot la investiții, am găsit o soluție care ne permite continuarea unor investiții mari de infrastructură în zona apă-canal. Salvăm, practic, proiecte de peste 6,7 miliarde de euro. Erau aferente perioadei 2014-2020, se cheltuiseră mai puțin de o treime din bani și ar fi fost acum blocate! Am reușit să le mutăm și le gestionăm prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Astfel, sute de mii de români vor avea apă și canalizare!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ai putea citi: Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de 5 milioane de români. „Avem totul, termenele sunt foarte scurte”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult