- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se reiau angajările în Sănătate! Vor fi scoase la concurs aproximativ 4.000 de posturi. Anunț oficial de la Ministerul Sănătății

30 Jun, 20:16 • Lupu Alexandra
Ministerul Sănătății a anunțat că Guvernul deblochează angajările în Sănătate. Vor fi scoase la concurs aproximativ 4.000 de posturi.
Se reiau angajările în Sănătate! Vor fi scoase la concurs aproximativ 4.000 de posturi. Anunț oficial de la Ministerul Sănătății

Vești de ultimă oră! Guvernul a aprobat un memorandum care prevede deblocarea angajărilor din Sănătate, notează observatornews.ro.

Se reiau angajările în Sănătate

Ministerul Sănătății a anunțat că Guvernul deblochează angajările în Sănătate. Vor fi scoase la concurs aproximativ 4.000 de posturi. Reprezentanții ministerului au informat că urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să inițieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale.

Te-ar putea interesa și: Angajări masive în România. Sunt disponibile aproape 60.000 de joburi, multe prin EURES. Mii de euro salariu pentru necalificaţi

Acestea nu sunt singurele vești bune. Sindicaliștii Sanitas au făcut înțelegerea momentului cu Guvernul, în această lună. Angajații din Sănătate vor primi mai mulți bani. Mărirea de salariu va fi acordată începând cu data de 1 august 2023. Sindicaliștii Sanitas au obținut creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați care îi reprezintă, în urma negocierilor din această lună cu reprezentanții Guvernului României.

Reprezentanții Sanitas au obținut, printre altele, încadrarea tuturor salariaților din Anexa II și VIII la Legea 153/2017 la salariul de bază maxim prevăzut de lege (atât cei din Sănătate, cât și cei din asistență socială). Sindicaliștii au negociat creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din Sănătate.

Angajați sănătate
Angajați sănătate

Sursa de finanțare va fi din Fondul Național Unic de Sănătate (FNUASS), nu din bugetele instituțiilor medicale. Creșterile salariale vor fi acordate de la 1 august 2023 și reprezintă plata parțială, în avans, a majorărilor de venit ce vor fi prevăzute în noua Lege a salarizării.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut”, se menţionează în comunicat.

„Am convins Ministerul Sănătăţii să reia angajările în sistemul public. Va fi aprobată prin memorandumuri organizarea de concursuri pentru aproximativ 14.000 de posturi, 4.000 imediat, restul de 10.000 în perioada următoare.

Am obţinut finanţarea voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat pentru toţi angajaţii din sistemul public de sănătate, începând cu 1 iulie 2023.

Am obţinut legiferarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă pentru salariaţii din sănătate şi deblocarea negocierilor CCM. Am obţinut garanţia că, începând cu acest an, Federaţia Sanitas va negocia cu Ministerul Muncii Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector de negociere Asistenţă Socială, contract ce nu a mai fost încheiat în ultimii 15 ani”, se mai precizează în comunicat.

Citește și despre următorul subiect: Angajări 2023. Cel mai stabil job din România, plătit cu 1800 de euro lunar. Doar în IT sunt venituri mai mari