- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă Codul Rutier. Riști amendă de aproape 3.000 de lei dacă faci asta. Milioane de români sunt vizați

30 May, 09:04 • Bumbeneci Diana
Codul Rutier prevede faptul că este interzis să folosești folii auto în timpul deplasării pe drumurile publice. Șoferii riscă amenzi drastice.
Se schimbă Codul Rutier. Riști amendă de aproape 3.000 de lei dacă faci asta. Milioane de români sunt vizați

Amendă pentru foliile auto! Acestea sunt folosite, în general, pentru reducerea luminozității în interiorul mașinii, intimitate sau pentru a da un alt aspect mașinii. Cu toate acestea însă, există cazuri în care foliile pot fi periculoase, iar de aceea există clarificări precise în acest sens.

Riști amendă pentru foliile auto

Numai foliile auto conforme cu ghidul de cerințe tehnice oferite de Registrul Auto Român (RAR) sunt permise. Putem folosi numai folii auto omologate. Cei care nu respectă această regulă riscă să fie opriți în trafic și sancționați cu amenzi de până la 2.900 de lei.

amendă pentru foliile auto
amendă pentru foliile auto

Pentru a evita astfel de situații. șoferii trebuie să aplice foliile auto numai în atelierele autorizate de RAR, instituția care emite și documentele de omologare.

Atunci când sunt opriți în trafic, șoferii trebuie să preinte o declarație de conformitatet și un certificat de garanție. Certificatul de înmatriculare poate fi reținut în cazul în care foliile nu sunt omologate.

Codul rutier – amenzi de până la 2.900 de lei

Conform noilor reguli din Codul Rutier, șoferii care se urcă la volan nu au voie să lipească nimic pe parbriz, care poate estompa sau împiedica vizibilitatea, precumiconițe, cruci, CD-uri sau jucării de pluș. Este interzisă afișarea de fotografii pe geamurile laterale sau pe parbriz.

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Șoferii care încalcă aceste reguli riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei.

Vezi și: Anunțul momentului pentru șoferii din România. Prețul benzinei crește considerabil. Ce se întâmplă azi, 30 mai, cu motorina

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult