- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii. Marcel Ciolacu face anunțul

16 Feb, 12:27 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu face un anunț de interes pentru români. Astăzi se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii.
Se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii. Marcel Ciolacu face anunțul

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că interesul companiilor italiene pentru România este „deosebit de mare”, miza fiind investiții de peste 20 de miliarde de euro în infrastructură. Potrivit lui Ciolacu, astăzi se semnează un contract pentru lucrări pe 30 de kilometri din Autostrada Unirii, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Marcel Ciolacu: Astăzi se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii

„La Forumul Economic desfășurat la Roma, interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare. Într-adevăr, este o miză uriașă. Investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, 13 miliarde pe zona rutieră și 7 miliarde în cea feroviară”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de şedinţa de guvern.

Marcel Ciolacu este convins că astfel de investiții în infrastructură, dar și în educație și sănătate, îi pot determina pe românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă.

De altfel, vorbind despre infrastructură, Ciolacu a mai spus că astăzi se mai semnează un contract de lucrări la un lot de pe Autostrada Unirii A8, de 30 km.

„Am înțeles de la domnul ministru Boloș că România a atras, în premieră, două miliarde de euro din emiterea de obligațiuni verzi, bani cu care putem finanța inclusiv proiecte precum tronsoane de metrou și căi ferate integral electrice”, a adăugat premierul.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu face o promisiune pentru românii din zona Moldovei, care au plecat în Italia. „România se schimbă”

Autostrada Unirii (A8)
Autostrada Unirii (A8)

Autostrada Unirii sau A8 leagă Moldova de Transilvania

Autostrada A8, cunoscută şi sub numele de Autostrada Unirii, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungeni – Iaşi – Târgu Frumos – Paşcani – Târgu Neamţ – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureş, unde va face joncţiune cu autostrada A3.

Autostrada Unirii va avea o lungime totală de 304,2 kilometri, iar costul total estimat pentru lucrări este de 4,07 miliarde de euro.

Promisiune pentru românii din zona Moldovei

În cadrul vizitei în Italia, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor. Acesta a ținut să le transmită românilor faptul că îi așteaptă pe toți acasă și le-a explicat că România se schimbă. Premierul a avut un mesaj special pentru românii din zona Moldovei, cărora le-a promis finalizarea Autostrăzii Moldovei.

„Este pentru prima dată când vorbim și vedem cu toții că se va termina Autostrada Moldovei. Știm cu toții că cei mai mulți români au plecat din Moldova. Este pentru prima dată când încercăm dezvoltarea tuturor regiunilor istorice ale României.”, a declarat premierul.

Vezi și: Autostrada A8. Ministerul Transporturilor semnează contractul pentru secțiunea I Tg Mureș – Miercurea Nirajului