- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se strică vremea în România! Ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe

01 Jun, 11:03 • Bumbeneci Diana
ANM a emis un nou cod galben de vreme severă pe 1 iunie. 17 județe sunt vizate.
Se strică vremea în România! Ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică – ploi torențiale, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, joi până la ora 23.00, în 17 judeţe.

Cod galben de ploi în România

Atenţionarea Cod galben este valabilă joi, între orele 12 şi 23, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

cod galben ploi
cod galben ploi

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult