- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

27 May, 10:20 • Bumbeneci Diana
Vânzătorii au pus sisteme antifurt pe pungile cu fistic, din cauza prețurilor mult prea mari din ultima perioadă. Cât a ajuns să coste acest fruct în ziua de azi.
Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Fisticul este un ingredient popular pentru prăjituri, dar și pentru consumul de zi cu zi. Dacă în alte țări îl găsim la prețuri destul de mici, în România este în prezent un aliment de lux. Prețurile sale din 2023 au explodat pur și simplu. Spre exemplu, la Carrefour în Gara de Nord, o pungă se vinde cu aproape 100 de lei. Din acest motiv, angajații magazinului au pus sisteme antifurt pe produsele de la raft.

Cât a ajuns să coste o pungă de fistic

Fisticul este un arbust aparținând genului Pistacia originar din regiunile muntoase ale Greciei, Siriei, Turciei, Iranului, Kîrgîzstanului, Turkmenistanului, Pakistan și Afganistan. Fisticul este cultivat pentru fructele sale care poartă același nume ca și copăcelul.

Pentru multiplele sale proprietăți, fructul a ajuns la prețuri record, mai ales în această parte a Europei. În România s-au observat creșteri de preț de la o lună la alta, iar acum, produsul de la raft are inclusiv sistem antifurt. O pungă de doar 400 de grame sare de 70 de lei.

Vezi și: Pericol major pentru consumatorii de lactate! Nu consumați de la aceste 3 firme celebre!

Fistic la Raft în Carrefour
Fistic la Raft în Carrefour

Fructul din arborele cu același nume este folosit în diverse preparate culinare, atât în ​​formă crudă, cât și prăjit sau copt. Este utilizat în deserturi, produse de patiserie, înghețată, bomboane, precum și în multe alte rețete. De asemenea, este un ingredient popular în anumite preparate tradiționale, cum ar fi baklava din bucătăria turcească și iraniană.

Pe lângă valoarea sa culinară este, de asemenea, bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine (precum vitamina B6 și vitamina E) și minerale (cum ar fi cupru, mangan și fosfor). Consumul moderat de fistic poate aduce beneficii pentru sănătatea inimii, nivelul de colesterol și controlul greutății.

Fistic la Raft în Carrefour
Fistic la Raft în Carrefour

Este important de menționat, în unele cazuri, persoanele pot fi alergice la fistic. De asemenea, în cazul unor afecțiuni medicale specifice, cum ar fi pietrele la rinichi, este posibil să fie necesar să se evite consumul. Înainte de a introduce acest fruct în dietă, este întotdeauna recomandat să consultați un specialist în nutriție sau medicul dumneavoastră pentru a evalua dacă este potrivit.

Semințele acestui fruct sunt una dintre cele mai bogate surse alimentare de vitamina B6. Vitamina B6 este implicată în reglarea glicemiei și formarea hemoglobinei. De asemenea, fisticul este o sursă importantă de potasiu, o porție de 28 g având mai mult potasiu decât o banană.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult