- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se va decide aderarea României la Schengen chiar de la București? Marcel Ciolacu, față în față cu Karl Nehammer

08 Feb, 14:14 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu ar putea dezbate aderarea României la spațiul Schengen chiar la București. Oficialul se va întâlni cu Karl Nehammer la începutul lunii martie.
Se va decide aderarea României la Schengen chiar de la București? Marcel Ciolacu, față în față cu Karl Nehammer

Premierul

Marcel Ciolacu va avea o serie de discuții cu cancelarul austriac Karl Nehammer cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, susțin surse politice citate de Antena3 CNN. Karl Nehammer va veni la București la începutul lunii martie pentru a participa la Congresul PPE. Luna următoare, premierul va purta o discuție cu acesta privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Se va decide aderarea României la Schengen chiar de la București

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, de săptămâna trecută, la Bruxelles, că intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un „pas natural care trebuie să se producă cât mai repede”, precizând că pentru el, este mult mai importantă soluţia decât discuţia, într-un anumit moment.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu răbufnește pe tema problemei concediilor medicale. „Aceşti oameni trebuie încurajaţi să lucreze”

„Nu este bine să ne imaginăm că avem nevoie de mari întruniri ale unor partide europene ca să discutăm chestiuni bilaterale. Negocieri se poartă tot timpul, la nivelurile potrivite, şi nu pot să vă spun dacă vom avea sau nu vom avea o discuţie pe această temă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă la Congresul PPE din luna martie va discuta cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pe tema Schengen.

„Pentru mine, este mult mai importantă soluţia decât discuţia, într-un anumit moment. Eu cred că intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede”, a subliniat şeful statului.

Congresul Partidului Popular European premergător alegerilor europene din 2024 ce va avea loc la București va fi organizat în perioada 6-7 martie.

La Congresul PPE vor participa toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și toți comisarii europeni care fac parte din această familie politică.

Vezi și: Guvernul a decis oficial cum se va construi Autostrada Litoralului. Sorin Grindeanu anunță traseul autostrăzii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult