- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

25 Jan, 09:56 • Bumbeneci Diana
Se vinde o bancă SUA din România! Instituția are peste 100.000 de clienți, iar în țara noastră sunt peste 40 de sucursale.
Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

Românii pierd încă o instituție bancară, în plină criză economică! Americanii de la First Bank iau în calcul să închidă cele 40 de sucursale de pe teritoriul țării noastre, anunță știri pe surse.

Încă o bancă se închide în România

Americanii de la First Bank au ajuns în România în urmă cu câțiva ani și au început să investească masiv pe piața din țara noastră, sperând că vor avea succes, așa cum au avut și în alte locuri. Ei bine, după o perioadă de încercări,  se pare că implicarea lor pe teritoriul țării noastre se apropie de sfârșit. Fondul JC Flowers ia în calcul vânzarea First Bank, subsidiara din România.

Teoretic, clienții First Bank nu vor fi afectați foarte mult de posibila vânzare. Fondul JC Flowers lucrează cu cei de la BRD pentru a găsi cumpărători ai portofoliului First Bank.

UniCredit face parte din  lista instituțiilor care au avut discuții preliminare cu J.C. Flowers în ultimele săptămâni, dar a decis să nu continue cu o ofertă. La ora actuală se caută sprijin din partea celorlalte bănci.

First Bank
First Bank

Te mai poate interesa și: România nu poate „supraviețui” fără angajatorii străini! Companiile cer Guvernului recrutarea suplimentară a zeci de mii de lucrători

Potrivit sursei citate, instituția bancară First Bank a raportat un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021. First Bank a înregistrat o scădere de 5% a activelor, fiind printre puținele bănci cu o astfel de evoluție, după ce în 2020 crescuse cu 14% după achiziția și fuziunea cu Leumi Bank.

First Bank are sediul principal la București și operează prin intermediul a 40 de sucursale. În total, în toată țara, sunt peste 110.000 clienți activi. În cazul acestora nu se știe ce schimbări vor apărea pe viitor.

Vezi și informația: În plină criză economică, România crește producția de cărbune! De partea cealaltă, importurile au scăzut cu 16%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult