- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Secuii lui Viktor Orban depun eforturi disperate pentru blocarea aderării României la Schengen. Jigniri grave aduse țării noastre

23 Nov, 23:25 • Cornel Ghimeșan
Scandalos! Oamenii lui Viktor Orban cu rezidență în România cer oficialilor europeni să nu primească țara noastră în spațiul Schengen. Guvernul de la Palatul Victoria încă nu a oferit o reacție
Secuii lui Viktor Orban depun eforturi disperate pentru blocarea aderării României la Schengen. Jigniri grave aduse țării noastre

Consiliul Național Secuiesc a cerut statelor membre din Schengen să nu se grăbească să accepte România în spațiul comunitar. Secuii au bătut noi apropouri, cum că românii discriminează minoritățile.

Înainte ca europenii să accepte România în Schengen, aceștia sunt sfătuiți să ceară informații liderilor bisericilor maghiare și ONG-urilor privind situația drepturilor omului, inclusiv a minorităților.

Solicitarea Consiliul Național Secuiesc a fost trimisă ministerelor de Externe ale statelor din spațiul Schengen într-o scrisoare deschisă publicată marți, 23 noiembrie.

„Considerăm că toate statele membre ale spaţiului Schengen trebuie să cunoască comportamentul duplicitar care caracterizat atitudinea României faţă de dreptul internaţional şi cel comunitar în ultimii treizeci de ani”, se arată în documentul semnat de preşedintele CNS, Balazs Izsak.

Viktor Orban
Viktor Orban, premierul Ungariei, este un aliat de încredere al lui Vladimir Putin

Secuii lui Viktor Orban continuă scandalul. Aderarea la Spațiul Schengen îi neliniștește

 

Maghiarul a continuat cu acuzațiile grave la adresa României.

„La 1 ianuarie 2007, România a aderat la Uniunea Europeană, îndeplinind parţial criteriile de aderare şi promiţând că nu va scoate de pe ordinea de zi îndeplinirea acestora. Printre aşa-numitele criterii de la Copenhaga, respectul şi protecţia drepturilor minorităţilor se află în fruntea listei. România nu respectă şi nu garantează nici astăzi drepturile minorităţilor care trăiesc pe teritoriul său. Guvernele României resping criteriile de la Copenhaga şi în acest caz, susţinând că ele au fost valabile doar în perioada aderării la UE”, potrivit documentului.

„Subliniem încă o dată că avem interesul, în calitate de cetăţeni români şi ca maghiari din România, ca România să adere la spaţiul Schengen, însă considerăm că ne aflăm în faţa ultimei şanse pentru ca statele spaţiului Schengen să oblige statul român la respectarea angajamentelor asumate anterior”, se mai arată în document.

Secuii și maghiarii din România au reprezentare parlamentară de peste 30 de ani. De asemenea, decenii întregi au și guvernat țara noastră.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult