- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ședință de urgență la Guvern, după ce Ministerul de Finanțe a avertizat că nu sunt bani pentru salarii și pentru majorarea pensiilor

29 Apr, 13:11 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, ședință cu miniștrii în Săptămâna Mare, după ce Ministerul de Finanțe a avertizat că Guvernul rămâne fără bani pentru salarii și pentru majorarea pensiilor.
Ședință de urgență la Guvern, după ce Ministerul de Finanțe a avertizat că nu sunt bani pentru salarii și pentru majorarea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu i-a băgat în ședință pe miniștri, după avertismentul de săptămâna trecută de la Ministerul de Finanțe privind banii de pensii și salarii. Se iau noi decizii majore pentru români.

O nouă ședință majoră la Guvern

Un memorandum al acestui minister arată că, din cauza cheltuielilor excesive, Executivul nu va mai avea bani nici pentru majorările salariale promise profesorilor și medicilor, dar nici pentru plata salariilor magistraților.

„Premierul și ministrul de Finanțe au ajuns la această ședință în care se discută situația expusă de memorandumul elaborat de instituția condusă de Marcel Boloș.

Documentul arată că în primele trei luni din an unele ministere, cum este Ministerul Justiției, au cheltuit peste 30% din bugetul alocat pe întregul an.

Ai putea citi: Traian Băsescu dă de pământ cu tinerii din România: Avem nevoie de stagiu militar obligatoriu

Marcel Ciolacu într-o nouă ședință de Guvern
Marcel Ciolacu într-o nouă ședință de Guvern

Asta înseamnă o depășire cel puțin șase procente a sumelor la care ar fi trebuit să se limiteze până în acest moment.Probleme sunt și la bugetul Asigurărilor de Sănătate, pentru că și acolo este o depășire constantă a sumelor alocate în fiecare lună. Potrivit Ministerului de Finanțe, Casa Națională de Asigurări cere constant sume suplimentare pentru plata medicației.

În ceea ce privește Educația, acolo ar trebui majorate salariile în luna iunie cu 7%, însă, conform memorandumului citat, nu există bani pentru așa ceva.

Ministerul Finanțelor mai trage un semnal de alarmă în legătură cu cheltuielile de la Fondul Asigurărilor Sociale, acolo de unde, în luna septembrie, ar trebui să se facă a doua creștere a pensiilor.

Pentru asta, este nevoie de peste zece miliarde de lei.

Ministerul de Finanțe spune că, dacă se continuă acest ritm al cheltuielilor, nu vor putea fi asigurați bani pentru a doua majorare a pensiilor”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

Vezi și: Românii nu sunt interesați de educație. Nu se alocă nici măcar 1% din veniturile lunare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult