- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ședință în Guvern! Se scurtează lista celor care vor avea majorări salariale în anul 2024!

28 Dec, 21:55 • Oprea Alina
În această seară a fost ședință în Guvern! Lista celor care vor avea majorări salariale se va scurta!
Ședință în Guvern! Se scurtează lista celor care vor avea majorări salariale în anul 2024!

În decursul acestei seri, s-a reunit Guvernul într-o ședință cu scopul de a stabili faptul că se taie de pe lista majorărilor salariale unele categorii de bugetari. Tăierile se efectuează în timp ce bugetarii de la FISC, din vămi și Ministerul de Finanțe protestează. Potrivit unor noi decizii, nu vor avea salarii majorate cu 5% angajații care anul acesta au beneficiat de o formă de creștere a veniturilor.

Ai putea fi interesat și de: Vești noi despre metroul din Cluj Napoca. Vor fi aprobate exproprieri de 283 de milioane lei pentru Magistrala de Metrou M1 Cluj Napoca în ședința de Guvern de joi

Guvernul în ședință

În decursul serii de joi, Guvernul a stabilit cine va primi și cine nu majorări salariale pentru anul 2024. Oficialii au tăiat de pe lista majorărilor angajații din Ministerul Finanțelor, de la Autoritatea Vamală, de la Casa de Sănătate, dar și angajații din justiție. În schimb, au decis să majoreze salariile în două etape.

Guvern
Guvern

În ceea ce privește salariile profesorilor, acestea vor creste de la 1 Ianuarie 2024 cu 13%, iar în Iunie vor crește cu 7% în două etape.

De asemenea, sunt și reglementări noi în care Executivul a decis să dea banii către angajații de la APIA, angajații din cultură, adică bibliotecarilor, care aveau salarii mici.

Totodată, se va face o egalizare a salariilor, asta pentru că, practic, aceste majorări noi, care au fost decise pe ultima sută de metri, se fac din banii economisiți, pentru că au tăiat de pe lista majorărilor, angajații care în 2023 au avut parte de creșteri salariale.

În contextul primarilor, oficialii nu au făcut acest lucru.

Edilii au beneficiat de salarii majorate cu 10% în anul acesta, astfel că Guvernul a decis ca de la 1 Ianuarie salariile acestora să crească cu 5% din nou.

În ceea ce îi privește pe demnitari, s-a luat decizia ca indemnizațiile pe care le încasează aceștia să rămână în continuare înghețate, la nivelul la care sunt în decembrie anul acesta, pentru că, în caz contrar, ele ar fi trebuit să crească și să fie indexate cu salariul minim pe economie, potrivit celor Comunicate de Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de joi, proiectul referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Prin acesta se va introduce şi obligaţia asigurării RCA a trotinetelor şi bicicletelor electrice