- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Senatorii sunt întorși din vacanță pentru a lua deciziile așteptate de milioane de români. Ce urgențe trebuie să rezolve. Tichetele de masă, pe listă

31 Jul, 13:26 • Lupu Alexandra
Senatorii își iau gândul de la vacanță. Aceștia vor fi chemați la muncă într-o sesiune extraordinară, chiar în mijlocul concediului.
Senatorii sunt întorși din vacanță pentru a lua deciziile așteptate de milioane de români. Ce urgențe trebuie să rezolve. Tichetele de masă, pe listă

Senatorii sunt chemați la muncă din vacanță! Oficialii trebuie să rezolve o urgență ce vizează milioane de români, informează antena3.ro.

Senatorii, întorși la muncă din vacanță

Senatorii vor fi chemați la muncă într-o sesiune extraordinară, chiar în mijlocul vacanței de vară. Oficialii sunt întorși din concediu pentru o urgență ce vizează milioane de români. Mai exact, Biroul Permanent are astăzi pe ordinea de zi convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului pentru aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care are în vedere creșterea valorii tichetelor de masă.

Te-ar putea interesa și: Planul Guvernului pentru a reduce cheltuielile. Marcel Ciolacu înaintează 16 măsuri dure. Cum vor fi afectați angajații români

Mâine, 1 august, valoarea acestora va fi de 35 de lei. Totodată, tichetele de masă vor ajunge la 40 de lei de la 1 ianuarie 2024. Acesta nu este singurul motiv pentru care senatorii ar putea fi chemați la muncă din vacanță. Săptămâna aceasta este așteptată decizia Curții Constituționale a României în ceea ce privește reforma pensiilor speciale. Dacă legea va fi declarată neconstituțională, senatorii vor fi chemați din nou într-o sesiune extraordinară pentru a vota noi modificări ale legii.

Pentru ca statul român să nu piardă banii din PNRR, modificările trebuie să fie realizate până pe 31 august 2023. Acesta este și principalul motiv pentru care premierul României, Marcel Ciolacu, a spus în repetate rânduri că le va solicita celor de la CCR să vină cu o decizie cât mai repede. Liderul PSD a adăugat în mai multe momente că sunt pregătiți de convocarea unei sesiuni extraordinare în luna august.

Senatori
Senatori

Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor implicați direct în renegocierea PNRR să depună mai mult efort. Din acest motiv, premierul a informat că taie concediile din Guvern, până când reformele vor fi finalizate.

„Avem şi alte probleme importante, tot până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorităţi şi a reajusta proiecte”,  a susținut premierul.

„Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, suntem într-o cursă contra timp să accesăm toţi banii europeni disponibili”, completează el.

În urma unui acord al Guvernului cu Comisia Europeană, statul român este obligat să crească taxele pentru a asigura un deficit bugetar descendent în 2023 și 2024. Executivul trebuie să aleagă dintre măsurile fiscale prezentate în studiul Băncii Mondiale, pentru a asigura scăderea deficitului bugetar. În caz contrar, Comisia Europeană va începe procedura de suspendare a fondurilor UE destinate României.

Vezi și: Rareş Bogdan cere restructurări la stat: Gata cu statul gras, sunt persoane care plimbă nişte mape! Liderul PNL nu vrea impozit pe vilele de 500.000 de euro