- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sfidare totală a unui tânăr pensionar special, reangajat la stat. Ce a putut să spună despre cei mai săraci pensionari din România

28 Mar, 21:33 • Stefan Simion
Tratamentul inuman primit din partea statului, de pensionarii cu pensii infime, este presărat de sfidare și comentarii jignitoare din partea unor bugetari de lux. Un exemplu în acest sens este oferit de Daniel Avian Pop.
Sfidare totală a unui tânăr pensionar special, reangajat la stat. Ce a putut să spună despre cei mai săraci pensionari din România

Din ce în ce mai mulți români susțin că „oligarhia” care „parazitează” sistemul de pensii trebuie să-și retragă beneficiile imorale. Totuși, acest lucru este departe de a se întâmpla.

Daniel Avian Pop este un nume care la prima vedere nu spune nimic. El a fost angajat la Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS). S-a pensionat de tânăr, la doar 52 de ani, pentru că legea i-a permis acest lucru. Acum, are o pensie de 9.515 lei, bani pe care-i primește lună de lună, în timp ce marea majoritate a cetățenilor țării primesc între 1.200 și 2.000 de lei.

Pe lângă pensie, Pop mai primește și un salariu. El s-a reangajat. Bineînțeles, tot la stat. A fost numit șef al Serviciului de Sănătate Publică, la Ministerul Sănătății, de unde mai primește 7.000 de lei. Astfel, Pop încasează lunar peste 16.000 de lei.

 

Sfidare maximă în România, din partea pensionarilor speciali

 

Iată discursul sfidător al pensionarului, cu un reporter din România:

Reporter: Puteți să-mi spuneți, primiți și o pensie și un salariu de la Ministerul Sănătății?

Daniel Avian Pop: Este normal, de ce să mințim? Este realitatea.

Reporter: Un om de rând care a muncit 40 de ani ca vânzător, primește o 1.000 de lei pensie și trăiește…

Daniel Avian Pop: Doamnă, fiecare își alege…Sunt vânzători, ce-au muncit ei? Ce au învățat ei în viața asta, ia spuneți-mi? Spuneți-mi și mie ce-au învățat?

Interviu oferit pentru Digi24.

Un alt exemplu este oferit de un alt pensionar de lux, Romeo Simionescu, fost angajat al MAI, pensionat la 42 de ani. El primește lună de lună o pensie de 9.000 de lei. Anul trecut a fost numit secretar de stat tot la MAI. Astfel, pe lângă pensia de 9.000 de lei se mai adaugă un salariu de 7.000 de lei. Astfel, lunar, Simionescu „suge” de la stat 16.000 de lei.

Între timp, Comisia Europeană cere Guvernului României eliminarea pensiilor speciale, în jur de 200.000. Premierul Nicolae Ciucă nu este de acord și caută variante alternative.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult