- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simona Bucura-Oprescu, anunț despre pensiile românilor. Ce se întâmplă cu indemnizațiile dacă poștașii întră în grevă generală

23 Mar, 08:23 • Adrian Popovici
Ministrul Muncii a explicat că Poșta Română și Casa Națională de Pensii au semnat un acord pe baza căruia are loc livrarea pensiilor către români și că se așteaptă ca poștașii să îl respecte, chiar dacă aceștia au declarat că sunt gata să intre în grevă generală.
Simona Bucura-Oprescu, anunț despre pensiile românilor. Ce se întâmplă cu indemnizațiile dacă poștașii întră în grevă generală

Angajații de la Poşta Română au anunțat recent că sunt gata să intre în grevă de avertisment săptămâna viitoare. O astfel de decizie înseamnă că o parte sau chiar toată activitatea lor va avea de suferit, inclusiv cea legată de plata pensiilor. În acest context, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut un anunț pentru pensionari, transmite Antena 3 CNN.

Înainte de a ajunge la greva generală și la o blocare completă a activității Poștei Române, poștașii au avut miercuri, 20 martie, o grevă de avertisment prin care au cerut salarii mai mari, dar și ca autoritățile să facă investiții în îmbunătățiri în ceea ce privește condițiile de lucru și digitalizarea activității acestei companii.

Într-un interviu loc care a avut loc după această grevă de avertisment, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, le-a transmis postașilor care amenință cu greva generală un mesaj. Mai exact, aceasta le-a cerut să nu pună în pericol livrarea pensiilor către beneficiarii acestor indemnizații.

În plus, Simona Bucura-Oprescu a mai precizat faptul că Casa Națională de Pensii și Poșta Română au semnat o convenție pe baza căreia au loc plățile de pensii și de alte prestații sociale și că le cere poștașilor să-și îndeplinească obligațiile care le revin astfel.

Te-ar putea interesa și: Veste proastă pentru românii care iau pensia prin poștă. Se anunță întârzieri! 

Ce se întâmplă cu pensiile dacă poștașii intră în grevă?
Ce se întâmplă cu pensiile dacă poștașii intră în grevă?

Anunțul făcut de Simona Bucura-Oprescu despre pensiile din aprilie

„Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română.

Poșta Română trebuie să-și respecte convenția.  Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ea a mai subliniat că se vor face face verificări pentru a garanta că Poșta Română își respectă obligațiile, iar plata pensiilor să nu fie afectată.

„Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile.

Eu știu că în momentul când un ministru comunică trebuie să fie o certitudine.  Eu vă spun în acest moment că avem o convenție pe care Poșta Română trebuie să o respecte”, a mai precizat Simona Bucura Oprescu

Citește și: Peste 1 milion de vârstnici din România trăiesc cu pensia minimă. Analistul financiar Adrian Negrescu: „Dacă nu punem bani deoparte încă din perioada activă, la pensie vom ajunge niște asistați social”