- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sindicaliștii din MAI, revoltați pe noul program de guvernare „Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate, inechităţile salariale continuă să fie un deziderat”

14 Jun, 22:49 • Constantin Cristina
Sindicaliștii Europol critică noul program de guvernare, deoarece nu se face nicio referire la inechitățile salariale din sistem.
Sindicaliștii din MAI, revoltați pe noul program de guvernare „Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate, inechităţile salariale continuă să fie un deziderat”

Sindicaliștii din MAI sunt revoltați pe noul program de guvernare propus de noul premier Marcel Ciolacu, că documentul de 233 de pagini nu face referire la inechitățile salariale din sistem, a transmis ziare.com.

Citește și: Maratonul de audieri de la Parlamentul României s-a încheiat! Cine sunt cei 18 miniștri, care au primit aviz favorabil

Sindicaliștii din MAI, revoltați pe noul program de guvernare Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate, inechităţile salariale continuând să fie un deziderat”

„Odată cu rotativa guvernamentală prin care s-a schimbat atât premierul, cât şi ministrul afacerilor interne, avem pentru perioada iunie 2023-decembrie 2024 un nou program de guvernare care va produce impact şi asupra Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, miercuri, Sindicatul Europol.

sindicaliști MAI
sindicaliști MAI

Reprezentanții ministerului au analizat în detaliu măsurile propuse în program, prezentând prioritățile și obiectivele noii conduceri.

  • Optimizarea instituţiilor MAI pentru a răspunde nevoilor cetăţenilor şi societăţii, într-o manieră coerentă, guvernată de principii solide şi responsabilitate.
  • Creşterea gradului de protecţie şi de siguranţă a cetăţeanului şi a comunităţilor având la bază dezvoltarea componentei de cunoaştere concretizată printr-o prezenţă activă pe teren, precum şi prin menţinerea şi îmbunătăţirea unor legături şi interacţiuni solide şi permanente cu membrii comunităţilor respective.
  • Consolidarea capacităţii de prevenţie, intervenţie şi reacţie a MAI pentru impunerea respectării legii.
  • Continuarea implementării concepţiei privind recrutarea, formarea şi evoluţia profesională a personalului
  • Accelerarea proceselor de simplificare administrativă şi transformarea digitală a serviciilor publice şi a procedurilor interne de lucru.

„Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate şi niciun obiectiv al noii echipe de guvernare, inechităţile salariale continuând să fie un deziderat”, au concluzionat sindicaliştii.

Așadar, în perioada următoare, noua coducere a MAI trebuie să convoace urgent o întrevedere cu organizaţiile sindicale pentru a discuta despre draftul noii legi a salarizării unice care urmează să intre în vigoare la 01.01.2024. Marcel Ciolacu, noul premier, a prezentat, în ședința de marți, prioritățile programului de guvernare și a insistat asupra reducerii gradual a impozitării muncii.

Alte articole: Curg promisiunile în noul Guvern Ciolacu! Premierul prezintă un concept PSD „Nu vom mai fi sclavii moderni ai Europei”