- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sindicaliștii Romgaz ies în stradă. Peste 500 de angajați ai companiei vor protesta, nemulțumiți de planurile conducerii de a le tăia din salarii

26 Jan, 20:47 • Adrian Popovici
Sindicatul Liber Romgaz a anunțat vineri că aproximativ 500 de angajați vor participa la un protest programat pentru luni, 29 ianuarie. Motivul principal al protestului este decizia companiei de a reduce salariile de încadrare cu 5,82%. În plus, reprezentanții sindicali reclamă absența în buget a sumelor destinate primelor și adaosurilor stabilite prin în contractul colectiv de muncă.
Sindicaliștii Romgaz ies în stradă. Peste 500 de angajați ai companiei vor protesta, nemulțumiți de planurile conducerii de a le tăia din salarii

Sindicatul Liber Romgaz a anunțat vineri că aproximativ 500 de angajați vor participa la un protest programat pentru luni, 29 ianuarie. Motivul principal al protestului este decizia companiei de a reduce salariile de încadrare cu 5,82%. În plus, reprezentanții sindicali reclamă absența în buget a sumelor destinate primelor și adaosurilor stabilite prin în contractul colectiv de muncă, transmite Profit.ro.

„Organizarea acestei acțiuni de protest a salariaților din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este față de intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% și de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor și indexarea cu rata inflației, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis sindicaliștii Romgaz.

Sindicaliștii Romgaz și-au exprimat speranța că vor putea iniția un dialog deschis cu toate părțile implicate în scopul de a sprijini salariații care aduc o contribuție directă la rezultatele obținute de companie. Ei au mai transmis că își doresc să găsească soluții și să aibă o comunicare constructivă în vederea protejării intereselor și drepturilor salariaților în contextul deciziilor care afectează salariile și beneficiile.

„Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis cu toate părțile implicate cu scopul sprijinirii salariaților care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societății!”, au mai transmis sindicaliștii.

Angazajt Romgaz/Facebook
Angazajt Romgaz/Facebook

Te-ar putea interesa și: Romgaz a anunțat că va finaliza până la 31 decembrie 2024 centrala de la Iernuț. Proiectul a avut o întârziere de 4 ani

Conducerea Romgaz pregătește renegocierea contractului colectiv de muncă

Conducerea companiei de stat Romgaz, cel mai important producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, având și calitatea de producător de energie electrică, se pregătește pentru a negocia din nou contractul colectiv de muncă cu sindicatul reprezentativ al societății.

Contractul actual, semnat la 31 mai 2022, care include condițiile de muncă și beneficiile angajaților, urmează să expire la finalul primăverii acestui an. Cu peste 5.000 de salariați, Romgaz trebuie să demareze negocierile pentru un nou acord cu cel puțin 60 de zile înaintea expirării contractului, respectiv până la 31 martie, conform legislației în vigoare.

Pentru a-și proteja interesele, conducerea Romgaz a anunțat deschiderea unei proceduri de achiziții publice pentru servicii juridice. Oficialii argumentează necesitatea aducerii de avocați externi, deoarece consilierii săi juridici interni sunt membri ai Sindicatului Liber Romgaz. Această măsură este luată pentru a preveni situațiile în care consilierii juridici, în calitate de angajați ai societății, ar putea fi obligați profesional să susțină o cauză care intră în contradicție cu interesele proprii promovate de organizația sindicală din care fac parte.

Citește și: Sanitas anunță că Guvernul a acceptat „în principiu” o creștere a salariilor cu 20 %. Guvernanții susțin că este vorba de doar 15 %