- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sanitas anunță că Guvernul a acceptat „în principiu” o creștere a salariilor cu 20 %. Guvernanții susțin că este vorba de doar 15 %

25 Jan, 16:24 • Adrian Popovici
Potrivit prim-vicepreședintelui federației, Iulian Pope, Guvernul a acceptat, „în principiu”, creșterea salariilor cu 20% pentru lucrătorii din sistemul sanitar în anul 2024. Aceasta a fost principala cerere a federației și a fost acceptată de către Guvern. Cu toate acestea, vor mai fi întâlniri pentru a stabili în detaliu cifrele și modalitatea de implementare a creșterii salariale.
Sanitas anunță că Guvernul a acceptat „în principiu” o creștere a salariilor cu 20 %. Guvernanții susțin că este vorba de doar 15 %

În această săptămână au avut loc discuții între reprezentanții Sanitas și Guvernul României privind majorarea salariilor personalului din sistemul sanitar. Potrivit prim-vicepreședintelui federației, Iulian Pope, Guvernul a acceptat, „în principiu”, creșterea salariilor cu 20% pentru lucrătorii din sistemul sanitar în anul 2024. Aceasta a fost principala cerere a federației și a fost acceptată de către Guvern. Cu toate acestea, vor mai fi întâlniri pentru a stabili în detaliu cifrele și modalitatea de implementare a creșterii salariale, transmite Știri pe surse.

„Nu am terminat întâlnirile la nivelul Guvernului. Am stabilit un calendar. Ne vom întâlni săptămâna viitoare. De principiu am stabilit şi Guvernul a acceptat că în anul 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creştere de 20%”, a declarat reprezentantul Sanitas.

Întâlnirea dintre reprezentanții Guvernului și cei ai Sanitas
Întâlnirea dintre reprezentanții Guvernului și cei ai Sanitas

Te-ar putea interesa și: Sindicaliștii Sanitas, protestează în fața Ministerului Finanțelor și a Caselor de Asigurări de Sănătate: „Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie”

Sanitas anuță o creștere a salariilor de 20%, Guvernul de doar 15%

Deși declarațiile făcute de reprezentanții Guvernului și de către cei ai Sanitas arată faptul că negocierile purtate astăzi s-au terminat cu un acord cu pentru creșterea salariilor, cele două părți par a nun cădea de acord cât de mare ar urma să fie aceasta.

Mai exact, reprezentanții Sanitas au anunțat că au obținut o creștere de 20%, reprezentanții Guvernului au transmis că aceasta ar urma să fie de doar 15%.

În urma negocierilor dintre sindicaliștii Sanitas și Guvern, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, având prioritate spitalele universitare și în centrele spitalicești județene cele mai aglomerate. Această evaluare se va afla și pe agenda unei noi întâlniri programată săptămâna viitoare și la care vor fi invitați manageri de spitale și ai centrelor spitalicești județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanți al ministerelor cu atribuții în această direcție, mai transmis guvernul.

„În ceea ce privește revendicările salariale, s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a acestui an”, arată comunicatul Executivului după întâlnirea cu Sanitas.

„În principiu, principala noastră cerere – creştere cu 20% în anul 2024 pentru lucrătorii din sistemul sanitar – a fost acceptată. Vor mai fi întâlniri pe cifre. A fost acceptată o creştere cu 20% pe fondul de salarii de bază. Vor mai fi întâlniri pe ceea ce înseamnă cifre.

Nu am terminat întâlnirile la nivelul Guvernului. Am stabilit un calendar. Ne vom întâlni săptămâna viitoare. De principiu am stabilit şi Guvernul a acceptat că în anul 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creştere de 20%”, a declarat Iulian Pope, prim-vicepreşedintele Sanitas.

Citește și: Sanitas amenință cu greva generală în sistemul sanitar. Sindicaliștii au strâns aproape 50.000 de semnături pentru a declanșa conflictul de muncă