- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Singurul oraș din România care a intrat în topul TripAdviser pentru 2024. A fost nominalizat alături de Tokyo

15 Jan, 20:37 • Alexe Raluca
România este prezentă în topul celor mai atractive destinații turistice din lume, alcătuit de TripAdvisor, pe baza recenziilor oferite de călători din întreaga lume. Orașul din țara noastră a fost nominalizat alături de Tokyo.
Singurul oraș din România care a intrat în topul TripAdviser pentru 2024. A fost nominalizat alături de Tokyo

Orașul Brașov a fost nominalizat alături de capitala Japoniei, Tokyo, Huaraz din Peru sau Casablanca din Maroc, în categoria destinații la modă. Este, de altfel, singurul oraș european inclus în acest top.

Citește și: București, printre orașele cu cel mai aglomerat trafic din lume. Oamenii au pierdut 150 de ore în trafic în 2023 din cauza aglomerației

Singurul oraș din România care a intrat în topul TripAdviser pentru 2024

Clasamentul „Best of the best” al TripAdviser este realizat după recenziile lăsate de turiști pentru restaurante, cafenele, hoteluri și obiective turistice. Brașovul apare pe poziția 21 și este caracterizat drept „un amestec armonios de farmec tradițional și viața modernă”. Numărul turiștilor străini în Brașov a crescut în 2023 cu peste 60%. La un hotel boutique, aflat în inima orașului, într-o clădire cu arhitectură Art Nouveau, peste 60% dintre clienți vin din străinătate. Turiștii sunt impresionați de atmosferă, dar și de mâncarea locală, însă nu în ultimul rând de drumul ca de poveste.

„Mereu am vrut să ne întoarcem pentru zăpadă, mâncare, atmosfera este frumoasă, e un loc minunat. Numai drumul până aici e incredibil!”, a mărturisit unul dintre turiști, potrivit stirileprotv.ro.

Unii hotelieri le pun turiștilor la dispoziție ghizi locali care le pot arăta ce are zona mai frumos.

„În funcție de limba pe care o vorbesc avem și ghizi care vorbesc germană, engleză și în funcție de ceea ce își doresc, avem anumiți ghizi și anumite agenții cu care colaborăm pe partea de tururi”, spune Andreea Mereș, reprezntanta unui hotel din Brașov.

Străinii au obiceiul să lase recenzii despre locurile în care ajung, iar turiștii țin seama de ele. Strada Sforii, de exemplu, este ca un magnet pentru turiștii străini care au lasat pe tripAdvisor peste 800 de recenzii. Cei mai mulți scriu că este un loc amuzant, incredibil de mic, unde se opresc să admire arta stradală. De asemenea, mulți turiști ajung aici tot pe baza recenziilor bune de pe internet sau chiar din partea prietenilor.

Pe de altă parte, și recenziile negative contează, însă Brașovul a avut parte de mai multe cuvinte de laudă. De exemplu, localnicii sunt apreciați pentru amabilitate, iar oaspeții primesc o mulțime de sfaturi atunci când merg la restaurant, pe lângă băutură și mâncăruri speciale.

Brașovul este singura destinație din România care a intrat în topul TripAdviser pe anul 2024. Platforma, a doua ca număr de utilizatori după Booking, influențează deciziile a zeci de milioane de călători.

Citește și: CFR Călători introduce un nou tren pe ruta Brașov-București. S-au scumpit prețurile biletelor

Tags: