- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șobolanii au invadat Capitala. Gara de Nord și parcurile centrale sunt pline de rozătoare care mișună printre gunoaie

15 Nov, 12:24 • Cornel Ghimeșan
Bucureștiul a devenit capitala șobolanilor. Pe lângă gunoaiele și gândacii care au invadat întregul oraș, Gara de Nord, parcurile centrale, dar și cartierele sunt pline de rozătoare, care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie.
Șobolanii au invadat Capitala. Gara de Nord și parcurile centrale sunt pline de rozătoare care mișună printre gunoaie

Șobolanii au invadat Micul Paris. Pe lângă gunoaiele și gândacii care au invadat Bucureștiul, locuitorii, dar și turiștii sunt nevoiți să facă slalom printre șobolanii care mișună nestingheriți prin tot orașul.

Citește și Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide peste o săptămână! Brad uriaș, patinoar și roată panoramică, în Piaţa Constituţiei

Bucureștiul se confruntă de ceva vreme cu o invazie a șobolanilor care mișună fără nicio problemă printre gunoaiele și gândacii care sufocă orașul.

Compania municipală care se afșă în subordinea Primăriei Capitalei și care se ocupă de deratizare dă vina pe locuitori și spune că ei sunt principalii vinovați pentru prezența crescută a șobolanilor și asta pentru  că aruncă resturi de mâncare în spațiile verzi.

„Mai sunt, mai ales în parcul ăsta de aici. Că lasă resturile de mâncare și se adună acolo, fac conferință. Sunt mulți”, a declarat un bărbat, pentru Digi24.

Rețelele de socializare sunt pline cu șobolanii care mișună liniștiți prin Capitala României. Un bucureștean a surprins un șobolan care se plimba pe capota unei mașini din cartierul militari.

Medicii avertizează că prezența șobolanilor este foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

Compania Municipală Eco-Igienizare transmite că toate acțiunile de deratizare în București au fost efectuate la timp și că altul ar fi motivul pentru care șobolanii s-au înmulțit.

„Pe aceste zone noi am efectuat tratamente, dar vreau să fac un apel către locuitorii Bucurestiului ca să nu mai arunce sau să lase mâncare, diverse recipiente pe aceste spații, deoarece acestea atrag acești șobolani.” Bugetul pentru operațiunile de deratizare în 2022 este de 5,4 milioane de lei. Anul trecut, suma prevăzută de municipalitate a fost de două ori mai mică, iar operațiunile au fost desfășurate cu o întârziere de peste două luni, din cauza datoriilor acumulate de Primăria Capitalei, a declarat Bogdan Pascu, director al Companiei Municipale Eco-Igienizare.

Citește și A „plouat” cu amenzi în mai multe piețe din București. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 163.000 de lei în doar câteva zile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult