- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii au primit un cadou de excepție! Stațiile de carburanți au scumpit benzina și motorina!

25 Dec, 14:40 • Oprea Alina
Un cadou minunat pentru șoferi în ziua de Craciun! Benzina și motorina au cunoscut creșteri ale prețurilor, un lucru ce era de neașteptat în această zi!
Șoferii au primit un cadou de excepție! Stațiile de carburanți au scumpit benzina și motorina!

Cadoul stațiilor de carburanți pentru șoferi a venit! Un cadou mai diferit, s-ar putea spune, astfel că atât prețul benzinei, cât si prețul motorinei s-a scumpit în prima zi de Craciun.

Ai putea fi interesat și de: Studiu Deloitte: Cheltuielile de sărbători vor depăși nivelurile pre-pandemice pentru prima dată anul acesta, 72% dintre consumatori așteptându-se la prețuri mai mari

Preț carburanți, astăzi, 25 Decembrie 2023

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă luni 6,42 lei litrul, faţă de 6,38 lei litrul cât era sâmbătă, şi se găseşte la mai multe staţii Lukoil din Bucureşti.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,43 lei şi 6,60 lei.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,89 lei până la 7,25 lei, de asemenea în creştere.

Cea mai ieftină motorină standard costă luni 6,91 lei litrul, comparativ cu 6,89 lei litrul preţul de sâmbătă, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, bd. Preciziei nr. 34, sector 6.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,92 lei și 7,05.

Cea mai ieftină motorină premium costă luni 7,27 lei litrul, iar cea mai scumpă ajunge la 7,59 lei litrul.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru, potrivit celor furnizate de stiripesurse.ro.

preț carburanți
preț carburanți

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

În momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.

Ai putea fi interesat și de: O nouă formă de fraudă cu prilejul sărbătorilor! Cazul „Dl. Mihai” din Brașov care solicita bani pentru pretinse „cazuri sociale”!