- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă formă de fraudă cu prilejul sărbătorilor! Cazul „Dl. Mihai” din Brașov care solicita bani pentru pretinse „cazuri sociale”!

21 Dec, 10:47 • Oprea Alina
Ești contactat să donezi anumite sume de bani pentru cazuri sociale? Verifică veridicitatea sau anunță numărul unic de urgență ca să eviți o potențială fraudă! Orașul Brașov a detectat un caz special în care dl. Mihai solicita oamenilor, în numele Prefctului, sume de bani pentru pretinse cazuri sociale!
O nouă formă de fraudă cu prilejul sărbătorilor! Cazul „Dl. Mihai” din Brașov care solicita bani pentru pretinse „cazuri sociale”!

Sărbătorile reprezintă cel mai bun prilej pentru înșelătorii. Astfel, această perioadă a sărbătorilor de iarnă înseamnă evenimente caritabile și campanii cu ocazia Crăciunului, dar și multe tentative de fraudă. Foarte mulți dintre aceștia cer bani pentru „cazuri sociale”.

Prefectura Braşov anunţă că persoane neidentificate încearcă să obţină bani folosindu-se de numele instituţiei şi al prefectului şi pretinzând că sumele cerute sunt pentru „cazuri sociale”.

În ultima perioadă sunt foarte multe persoane care primesc astfel de apeluri, iar aceștia sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112.

S-a sesizat la Instituția Prefectului Județului Brașov cu privire la un bărbat care se dădea drept dl. Mihai, ca fiind director de cabinet al prefectului. Acesta a profitat de aceste sărbători și apela telefonic societăți comerciale de loa care solicita, în numee prefectului, sume de bani pentru pretinse «cazuri sociale».

 „Dorim să avertizăm că este vorba despre o tentativă de fraudă”, precizează instituția printr-un comunicat, conform celor furnizate de Antena3. 

„Nici Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, ca instituţie, nici vreun angajat al acesteia nu au întreprins şi nu întreprind un asemenea demers”, mai spun oficialii Prefecturii Braşov, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Fraudă de 15.000.000 de euro în domeniul comerțului cu autoturisme second hand. Inspectorii DGAF au descoperit nereguli grave

Fraudă în Brașov

Fraudă
Fraudă

Este foarte important ca persoanele contactate să aibă grijă să nu furnizeze nicio sumă de bani, iar de îndată ce acestea sunt contactate, să apeeze numărul de urgență 112. De asemenea, acestea pot anunța și cea mai apropiată secție de POliție sau să facă o sesizare online pe adresa de e-mail [email protected].

Aceste lucruri se întâmplă destul de des, sărbătorile de iarnă creând un prilej tocmai bun de a putea acționa în sensul unei escrocherii. Cel mai important este ca persoanele vizate să nu dea curs solicitării datelor personale sau a unor sume de bani, astfel că aceștia riscă să fie păcăliți pentru pretinse cazuri sociale. Orice trebuie verificat, pentru a-i conferi veridicitate.

Ai putea fi interesat și de: Escrocherie uriașă în numele eJobs, mai mulți români au fost sunați din străinătate. Platforma de recrutare trage un semnal de alarmă: „Tentativă de fraudă internațională”