- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sondaj Centrul de Sociologie Urbană și Regională. Cu cine ar vota cetățenii români dacă ar fi acum alegerile?

31 Oct, 22:58 • Oprea Alina
Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a făcut un sondaj prin care să evidențieze ce ar face românii în acest moment dacă ar fi alegerile locale!
Sondaj Centrul de Sociologie Urbană și Regională. Cu cine ar vota cetățenii români dacă ar fi acum alegerile?

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a efectuat un ultim sondaj în urma căruia Nicușor Dan a rămas uimit, întrucât acesta arată dezastruos. Este foarte dificil să estimăm în acest moment cu cine ar vota românii, însă dat fiind faptul că internetul este o bună sursă de realizare a acestor sondaje, CURS  a putut să ofere date aproximative pe care Nicușor Dan nu le vede prea bine.

Datele oferite de CURS denotă faptul că acestea puteau fi unele mai bune, însă România este o țară democratică, liberă, iar exprimarea opiniei proprii este o liberă alegere. Acesta a fost realizat în luna octombrie a anului 2023, iar acest sondaj arată cum ar proceda românii dacă în acest moment ar fi alegerile locale. Sondajul arată că românii i-au apreciat activitatea de primar ca fiind mai degrabă proastă (31%) şi foarte proastă (25%). În acelaşi timp, 12% dintre respondenţi au apreciat că activitatea primarului general este foarte bună, iar 28% ca fiind bună.

Citește mai multe despre: Poliția Locală București a dat cea mai mare amendă din istorie: 35 de milioane de euro. Nicușor Dan: „Felicit Poliția Locală pentru acest gest. Am avut de-a face cu o bătaie de joc”

Sondaj
Sondaj

Cum arată acest sondaj?

În privinţa principalelor probleme cu care se confruntă Bucureştiul, românii au arătat că traficul şi aglomeraţia (17%), nivelul de trai (15%), curăţenia şi salubritatea (9%), spitalele, sănătatea şi medicamentele (8%), apa caldă şi termoficarea (8%) şi poluarea (6%) sunt cele mai serioase probleme pe care le au, potrivit datelor oferite de Antena3.

Într-o proporție de 31%, românii ar vota cu paridul PSD. PNL s-ar afla la egalitate cu USR, cu o intenție de vot de 17%. Pe locul al patrulea s-ar poziționa AUR, cu 14% din voturi.

Metodologie sondaj!

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București

Volumul eșantionului: 1007 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt ponderate în funcție de vârsta electoratului bucureștean

Perioada de realizare: 19 – 27 octombrie, 2023

Citește mai multe despre: Nicușor Dan vrea să schimbe rapid dezvoltarea Bucureștiului: „Nordul acoperă 43% din birouri, iar sudul doar 1,3%”