- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, anunțul mult așteptat de mii de pasageri: ”Aeroportul Brașov va opera curse internaționale”

06 Jun, 18:42 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru mii de români! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat marţi, Ordinul prin care Aeroportul Braşov a fost certificat ca aeroport internaţional.
Sorin Grindeanu, anunțul mult așteptat de mii de pasageri: ”Aeroportul Brașov va opera curse internaționale”

Sorin Grindeanu, anunțul mult așteptat de mii de pasageri. Astfel, ministrul a anunțat că Aeroportul Braşov va putea opera curse și curse  internaţionale.

Citește și România și Turcia, la cuțite pentru contractul Autostrăzii Brașov-Bacău! Grindeanu: „A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!

Sorin Grindeanu, anunțul mult așteptat de mii de pasageri

„Aeroportul Braşov va putea opera curse internaţionale! Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Braşov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Judeţean Braşov, a fost certificat ca aeroport internaţional şi va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”,

a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Județean Brașov a aprobat la finalul lunii mai scenariul privind finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi viitoarele investiţii de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, în vederea depunerii prenotificării, la Comisia Europeană, pentru obţinerea unui ajutor de stat, scrie Gândul.ro.

În cel mai pesimist scenariu, acest ajutor ar urma să aibă o valoare maximă de 2.325.822 de euro, iar în scenariul de bază, neutru şi cel optimist, de 1,98 milioane de euro, ambele scenarii fiind realizate în baza deficitului de finanţare operaţională de 1 martie, potrivit documentelor adoptate de consilierii judeţeni.

De asemenea, în documentele anexă la Hotărârea aprobată se face referire şi la planurile de investiţii pentru viitor. Concret, Consiliul Județean Braşov estimează că în 2026, se va atinge pragul de un milion de călători, se va impune construcţia unui al doilea terminal. Acesta ar urma să fie realizat în perioada 2027 – 2033, cu o valoare estimată a investiţiei de peste 23 milioane de euro.

Aceste lucrări ar urma să fie finanţate în proporţie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului, iar diferenţa de 8% urmează a fi asigurată din alte surse precum subvenţii, bugetul de stat sau fonduri europene.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Brașov, deschiderea oficială a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va avea loc joi, 15 iunie. Acesta este primul aeroport din România care are un turn de control virtual, iar decolarea și aterizarea aeronavelor va fi coordonată de la Centrul de Dirijare a Zborurilor din Arad.

Citește și Sorin Grindeanu dă vina pe USR pentru scumpirea rovinietelor: „Unele lucruri trecute în PNRR de nişte domni care au fost, aşa, câteva luni la guvernare, sunt parcă făcute împotriva statului român”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult