- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România și Turcia, la cuțite pentru contractul Autostrăzii Brașov-Bacău! Grindeanu: „A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!”

30 May, 22:50 • Constantin Cristina
Au fost depuse trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău (A13). România și Turcia concurează pentru adjudecarea contractului.
România și Turcia, la cuțite pentru contractul Autostrăzii Brașov-Bacău! Grindeanu: „A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat, marți, că au fost depuse trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău (A13), a informat ziare.com.

Citește și: ADIO cozi pe Autostrada Soarelui! Pasajul Drajna se deschide înainte de termen. De la ce oră se va da startul la circulație

România și Turcia, la cuțite pentru contractul Autostrăzii Brașov-Bacău

Așadar, pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei, fără TVA, se află la cuțite constructorii din România cu cei din Turcia.

„Au fost depuse astăzi trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov- Bacău (A13)! Constructori din România şi Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei (fără TVA), finanţat prin Programul Transport (PT)”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Contractul Autostrăzii Brașov-Bacău
Contractul Autostrăzii Brașov-Bacău

Ministrul Transporturilor a adăugat că trebuie finalizat studiul de fezabilitate de către câștigător în 24 de luni, „apoi va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi construcţia celor aproximativ 164 de km ai acestei autostrăzi. A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!”, a completat Grindeanu.

Mai mult, astăzi, 30 mai, a fost inaugurat Pasajul Drajna. Circulația a fost deschisă începând cu orele 10:00, iar șoferii au motiv acum de bucurie, deoarece nu vor mai fi nevoiți să suporte cozile infernale la ieșirea de pe Autostrada Soarelui.

„În perioada sezonului estival creşte inclusiv frecvenţa trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp. Construcţia pasajului de la Drajna (judeţul Călăraşi) de pe DN 21 a fost finanţată din bani europeni (POIM) şi reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila – Slobozia – Călăraşi – Chiciu”, a mai transmis directorul CNAIR.

Alte articole: Gata cu aglomerația pentru românii care merg la mare! Un important pasaj rutier de pe Autostrada Soarelui va fi gata mai devreme