- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu dă de pământ cu CNIR: „Nu se mai poate așa! Nu sunt în stare”

22 Mar, 12:18 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu nu este de acord cu situația de la CNIR. Oficialul de la Ministerul Transporturilor a făcut declarații tranșante cu privire la situația din cadrul companiei.
Sorin Grindeanu dă de pământ cu CNIR: „Nu se mai poate așa! Nu sunt în stare”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis, în cursul zilei de vineri, că situația de la Compania Națională pentru Investiții Rutiere (CNIR), nu mai poate continua: „Nu sunt în stare nici măcar să-și aleagă un director”. Oficialul se află în vizită de lucru pe marile șantiere în infrastructura din România.

Sorin Grindeanu dă de pământ cu deciziile CNIR

„E o chestiune de zile să mai accept situația de acolo. S-a făcut selecție pe 109, în acest moment ministerul nu mai are foarte multă responsabilitate. E bornă în PNRR, s-a făcut selecție de către o firmă extrenă, așa cum spune 109, și de vreo 2,3 luni, 4, nu sunt în stare să găsească o majoritate, acești domni și doamne selectate prin 109, să găsească o majoritate să numească un director general”, a declarat Grindeanu.

Conform acestuia, situația este inacceptabilă.

„AGA probabil le va transmite în zilele următoare că acest lucru nu poate să continue. Nu pot să primească salarii fără să aibă indicatori de performanță și toate lucrurile care țin de o bună guvernanță. Și nu au în acest moment pentru că nu sunt în stare nici măcar să-și aleagă un director”, a explicat ministrul.

Citește în acest context și: Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

Declarația integrală a ministrului Grindeanu:

Întrebat care este situația din acest moment la Compania Națională pentru Investiții Rutiere, fără director, fără buget, Sorin Grindeanu a răspuns:

„ Să știți că mai au câteva… E o chestiune de zile să mai accept situația de acolo. S-a făcut selecție pe 109. În acest moment, ministerul nu are foarte multă responsabilitate. E bornă în PNRR. S-a făcut selecție de către o firmă externă, așa cum spune 109 și de vreo două, trei luni, patru, nu sunt în stare să găsească o majoritate, acești domni și doamne selectate prin 109, să găsească o majoritate să numească un director general, ceea ce e inacceptabil. Și le-am și transmis și Adunarea Generală a Acționarilor probabil le va transmite în zilele următoare că acest lucru nu poate să continue.

Nu pot să primească salarii fără să aibă indicatori de performanță și toate lucrurile care țin de o bună guvernanță și nu o au în acest moment, pentru că nu sunt stare nici măcar să-și aleagă un director. Repet, această situație nu mai poate continua, iar Adunarea Generală a Acționarilor probabil că va lua o decizie din acest punct de vedere”, a completat Sorin Grindeanu.

Vezi azi și: BNS: se interzice cumulul pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult