- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu vrea ca statul român să cumpere un avion oficial pentru Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă: „E necesară această cheltuială”

08 Mar, 17:52 • Lupu Alexandra
Ministrul Transporturilor a declarat pe parcursul zilei de astăzi că statul român are nevoie de un avion oficial pentru deplasările lui Klaus Iohannis și ale lui Nicolae Ciucă. Sorin Grindeanu susține că măsura este necesară pentru Administrația Prezidențială, Guvernul și celelalte instituții importante ale României.
Sorin Grindeanu vrea ca statul român să cumpere un avion oficial pentru Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă: „E necesară această cheltuială”

Sorin Grindeanu a declarat pe parcursul zilei de astăzi că statul român ar trebui să intre în posesia unui avion oficial pentru Administrația Prezidențială, Guvern și alte instituții, susține stiripesurse.ro. Ministrul Transporturilor menționează că măsura este deja implementată în alte state și că acest lucru ar facilita transportul.

Sorin Grindeanu propune achiziționarea unui avion oficial

Pe parcursul zilei de astăzi, Sorin Grindeanu a vorbit la Palatul Parlamentului despre importanța achiziționării unei aeronave oficiale. Ministrul Transporturilor susține că măsura este deja implementată în foarte multe state, și de asemenea, este importantă pentru România, pentru buna desfășurare a delegațiilor oficiale. Achiziția ar facilita transportul Administrației Prezidențiale, Guvernului și altor instituții.

„O chestiune pe care statul român, din punctul meu de vedere, trebuie să o rezolve şi îmi asum acest lucru, chiar dacă voi atrage critici. La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială, eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii, pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia – n.r.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată delegaţia oficială. Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva”, spune Grindeanu.

Vezi și: Un nou scandal în coaliția de guvernare. Pensiile speciale nu trebuie să depășească indemnizația lui Klaus Iohannis

Ministrul a adăugat că subiectul este unul de care mulți reprezentanți au fugit, din dorința de a evita reproșurile unor cheltuieli inutile. Cu toate acestea, Grindeanu consideră că achiziția este una necesară și pe care statul român ar trebui să și-o asume în viitorul apropiat. El a menționat că nu există buget pentru cumpărarea unui avion oficial în 2023, dar poate fi luat în considerare în cele ce urmează. Mai mult de atât, ministrul este de părere că acțiunea nu ar reprezenta un minus pentru România.

Declarațiile lui Sorin Grindeanu despre achiziționarea unui avion oficial
Declarațiile lui Sorin Grindeanu despre achiziționarea unui avion oficial

„Eu cred că e necesară această cheltuială. (…) În momentul în care ai o aeronavă de acest tip, cum vorbeam mai devreme, cred că lucrurile sunt transparente la maxim, pentru că sunt cât se poate de clare. De aceea, eu consider că – sigur, nu se poate pe bugetul anului 2023 sau în viitorul imediat apropiat – în viitor trebuie să ne asumăm lucrurile astea, chiar dacă ar putea părea, dacă o judeci într-o cheie populistă, că e un minus. Nu e aşa”, completează Grindeanu.

Declarația ministrului a apărut la scurt timp după ce Klaus Iohannis și prima doamnă Carmen Iohannis au mers în Japonia, acolo unde au fost primiți atât de premier, cât și de împăratul statului. Zborul s-a efectuat cu un avion privat Boeing 737-900ER, care aparține companiei Global Jet. Administrația Prezidențială a trebuit să achite peste 500.000 euro pentru această deplasare.

Citește și: Locul care oferă 500.000 de bilete gratuite de avion pentru a atrage noi vizitatori. Turiștii de pretutindeni pot beneficia