- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Oprescu este în continuare tras la răspundere! Acuzațiile vin din perioada în care lucra la Spitalul Universitar

16 Feb, 09:38 • Stefan Simion
Sorin Oprescu nu scapă nici la ora actuală de acuzații, în ciuda faptului că s-a ascuns în Grecia. Iată de ce este tras la răspundere fostul primar al Capitalei.
Sorin Oprescu este în continuare tras la răspundere! Acuzațiile vin din perioada în care lucra la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu primește noi acuzații, din partea Agenției Naționale de Integritate. Fostul primar al Capitalei a încălcat mai multe prevederi legale în perioada 2018 – 2020, citează stiripesurse.ro.

În ciuda faptului că se ascunde în Grecia, Oprescu nu scapă de acuzații nici în momentul de față. ANI s-a sesizat în cazul fostului primar al Capitalei, reprezentanții descoperind că a încălcat mai multe prevederi legale în perioada în care lucra la Spitalul Universitar de Urgență din București. Conform responsabililor ANI, Oprescu exercita simultan atât funcția de Șef Secție, cât și pe cea de Manager al unui proiect finanțat din fondurile europene. În acest sens, fostul primar a fost găsit în incompatibilitate de reprezentanții societății ANI.

„OPRESCU MIRCEA SORIN, fost Șef Secție în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 ianuarie 2018 – 15 iunie 2020, întrucât a deținut și exercitat simultan cu funcția de Șef Secție – Clinica Chirurgie Generală IV din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București și funcția de Manager al unui proiect finanțat din fonduri europene al cărui beneficiar a fost Spitalul Universitar de Urgență București, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 95/2006”, menționează ANI.

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Citește și: Sorin Oprescu nu scapă de condamnarea la 10 ani de închisoare pentru corupţie. Decizia Curţii de Apel este definitivă

Sorin Oprescu, condamnat definitiv în 2022

În luna mai a anului trecut, Oprescu a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Sentința primită de fostul primar este de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Înainte de a fi pronunțată pedeapsa, Oprescu a plecat din țară. La momentul actual, se știe că acesta este localizat în Grecia. Cu toate acestea, autoritățile țării în care se află refuză să-l extrădeze. Așadar, până la ora actuală, Oprescu nu a săvârșit pedeapsa actelor infracționale pe care le-a realizat. Acesta a fost acuzat în 2015 că a primit suma de 25.000 de euro, de la un subaltern, câștig care ar fi provenit din acte de corupție.

Vezi și: Nicușor Dan este acuzat! Parchetul ICCJ a fost sesizat pentru „abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult