- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Oprescu nu scapă de condamnarea la 10 ani de închisoare pentru corupţie. Decizia Curţii de Apel este definitivă

20 Jan, 20:02 • Cornel Ghimeșan
Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 de închisoare după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia depusă de fostul primar al Capitalei. Acesta se află în Grecia, ţară care refuzat cererea de extrădare făcută de autorităţile din România.
Sorin Oprescu nu scapă de condamnarea la 10 ani de închisoare pentru corupţie. Decizia Curţii de Apel este definitivă

Sorin Oprescu nu scapă de condamnarea la 10 ani de închisoare pentru corupţie. Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia în anulare depusă de fostul primar al Capitalei, obligat şi la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentinţa este definitivă.

Citeşte şi: Elena Udrea dă din casă! „Banii nu au ajuns la mine, ci la partid și în buzunarele altora!” Fosta ministră ar putea petrece 6 ani la închisoare

„În baza art 432 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, contestatia în anulare formulată de contestatorul condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva Deciziei penale nr 575/A/13.05.2022 pronuntată de Curtea de Apel Bucureşti-Sectia I Penală în dosarul 42389/3/2015”, este decizia instanţei.

Citeşte şi: Primul dosar de fraudă cu fonduri din PNRR! Acte false pentru construirea unui spital

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, pe 13 mai 2022. Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Ulterior, Sorin Oprescu, care a fugit din ţară, a fost arestat pe 17 mai 2022, în Grecia, la câteva zile după ce a fost dat în urmărire internaţională, iar pe 31 mai 2022 a fost eliberat pe cauţiune. Pe 21 iulie 2022, judecătorii greci au respins cererea de extrădare a fostului primar general al Capitalei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult