- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stadiul lucrărilor la autostrada A0. Două loturi din cea mai nouă șosea de mare viteză ar putea fi puse în circulație chiar din acest an

01 May, 16:56 • Lupu Alexandra
Lucrările de la autostrada A0 iau avans! Două porțiuni vor fi deschise în acest an.
Stadiul lucrărilor la autostrada A0. Două loturi din cea mai nouă șosea de mare viteză ar putea fi puse în circulație chiar din acest an

Vești noi pentru șoferi! Lucrările de la autostrada A0 iau avans, astfel, două loturi ar putea fi deschise și puse în circulație chiar din acest an, informează profit.ro.

Stadiul lucrărilor de la autostrada A0

Autostrada de centură a Capitalei A0 este alcătuită din peste 100 km. În prezent, 75 dintre ei sunt puși deja în execuție. Potrivit ultimelor informații, două porțiuni din partea de Sud urmează să fie gata și deschise chiar în acest an. 34 de kilometri sunt de la Autostrada Soarelui A2 și până la intersecția DN6-Bragadiru, toți cu șanse să fie puși în trafic în 2023.

Pe partea de sud, autostrada de centură a Capitalei A0 măsoară aproximativ 52 kilometri. În ciuda faptului că toți sunt aflați în execuție, lucrările de la tronsonul 3 au rămas cu mult în urmă. Porțiunea are 18 kilometri, de la autostrada A1 și până aproape de DN6. Lucrările din acest lot sunt realizate de grecii de la Aktor. Din acest punct de vedere, Asociația Pro Infrastructura avertizează că porțiunea riscă să nu fie gata nici până la finalul anului viitor.

Citește și: Sorin Grindeanu cere 4 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Ministrul Transporturilor explică că suma este necesară pentru finanțarea lucrărilor pe Autostrada Moldovei

Pe de altă parte, pe celelalte două loturi, turcii de la Alsim Larko au premise bune pentru finalizarea și deschiderea a aproximativ 33.5km din autostradă, de la intersecția cu A2 și până la intersecția cu DN6. Lucrările de la tronsonul 2 sunt cele mai avansate de până acum și poate fi pus în circulație în această vară. Porțiunea măsoară 16.5km. Totodată, restul tronsonului ar urma să fie finalizat în toamnă.

Autostrada A0
Autostrada A0

Ultimele informații arată că încă există șanse ca tronsonul 1 să fie pus în circulație la final de 2023. Alsim Alarko „are termen septembrie 2023, dar realitatea din teren ne duce mai degrabă la limită, în decembrie”, preciza în luna martie Asociația Pro Infrastructura. Porțiunea are 16.93km și este poziționată între A2 și CF 902. Costul pentru efectuarea lucrărilor se ridică la suma de 831 mil. lei.

Sorin Grindeanu a vizitat șantierul de la autostrada A0 la începutul lunii aprilie, atunci când a declarat că lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an. Ministrul Transporturilor a menționat că lotul 2 trebuie să fie gata în vară, iar în același timp, lotul 1 trebuie să fie pus în circulație în toamnă.

„Pe A0 Sud, pe cele două loturi pe care o companie din Turcia le-a câștigat, lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an. Lotul 2, în vara acestui an, iar lotul 1 în toamnă, dar până la sfârșitul anului 2023, cei 33 de kilometri trebuie să fie finalizați”, spunea Sorin Grindeanu.

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu, anunț oficial! Lucrările de la Podul de la Brăila se termină în acest an. Când va avea loc inaugurarea