- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul aduce vești bune pentru anumiți români! Rareș Bogdan anunță cine va fi scutit de impozit

08 Apr, 12:40 • Fundeanu Madalina
Vești bune din partea Statului! Rareș Bogdan anunță cine sunt românii care vor scăpa de plata impozitului.
Statul aduce vești bune pentru anumiți români! Rareș Bogdan anunță cine va fi scutit de impozit

Vești bune pentru o categorie de români! Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunțat că aceștia vor avea parte de noi facilități fiscale din partea Statului, conform Antena 3 CNN.

Rareș Bogdan anunță cine sunt românii care vor scăpa de plata impozitului

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că România este lipsită de forţă de muncă, motiv pentru care statul trebuie să ofere niște facilități celor care au plecat din ţară pentru a-i face pe aceștia să se reîntoarcă.

Liberalul Rareș Bogdan spune că cei care se întorc acasă trebuie să primească credite preferenţiale de până la un milion de euro pentru investiții, cu toate că, o astfel de facilitate fiscală ar dinamita PNRR. Odată reintrodusă scutirea de impozit, România ar putea să piardă miliardele din PNRR.

Rareș Bogdan spune că România are nevoie de românii ei, pentru că, în condițiile din acest moment, în câțiva ani, o să avem două milioane de srilankezi, de thailandezi, din Bangladesh și din Nepal pe străzile din România.

„Avem nevoie de experiența dânșilor și de dânșii în țara asta. Dacă nu vrem ca peste doi ani de zile sau peste trei ani de zile să avem două milioane de srilankezi, de thailandezi, din Bangladesh și din Nepal pe străzile din București, Cluj și Constanța.

Sigur, și asta e o opțiune, având în vedere multiculturalitatea specifică poporului român din Dobrogea și din Ardeal. Nu e o problemă să trăim cu oricine, dar cred că ar fi mai bine să se întoarcă fraţii noştri”, a declarat Rareş Bogdan, duminică, la Antena 3 CNN.

Citește și: Ministerul Muncii vrea să scadă taxele aplicate salariilor românilor care au 2 copii. Marcel Ciolacu intervine: „Eu nu pot să vin cu asemenea soluții”

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Românii din diaspora trebuie convinși să se reîntoarcă

Potrivit liberalului, românii trebuie convinși să se întoarcă, iar pentru asta este nevoie de oferte și niște facilități, pentru că cei care au plecat, au plecat din cauze economice

„Să încercăm să-i convingem că în România lucrurile nu mai merg atât de prost cum e în Tiktok-ul românesc şi lucrurile se mișcă în anumite zone chiar foarte bine. Și poate fi atractiv inclusiv din punct de vedere al salariului”, a punctat Rareş Bogdan, într-o intervenţie telefonică la „News Magazine cu Mihaela Bîrzilă”.

România nu mai are forța de muncă

Rareş Bogdan spune că cei care au plecat din țară nu nu mai au proprietăți în România, iar pentru asta sistemul bancar românesc ar trebui să le acorde credite.

„Acești oameni trebuie să investească, vor să investească în România. Nu au proprietăți în România, pentru că unii au plecat de 20-30 de ani nu mai au bunuri cu care să garanteze.

Sistemul bancar românesc trebuie să le acorde credite și atunci noi prin fondul de garantare cât și prin alte facilități trebuie să îi sprijinim.

Nu avem forță de muncă, vă rog să mă credeți. Marea problemă a României este lipsa forței de muncă în construcții, în agricultură, în servicii. Eu îi iubesc pe toți oamenii, indiferent de rasă, indiferent de etnie, indiferent de orientare sexuală.

Pe toți îi iubesc, îi ador. Numai că decât să mă trezesc în România cu trei milioane din afara spațiului comunitar, prefer să găsesc facilități să-mi întorc acasă trei milioane de români”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Vezi și: Ce-i așteaptă pe români după alegerile din 2024? Profesor de economie: „Vom avea un număr mare de creșteri de taxe anul viitor”