- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul investește în construirea a două stadioane noi. Cât costă noile arene?

28 Nov, 17:41 • Fundeanu Madalina
Două stadioane noi în România. Este vorba despre arena multifuncţională Dinamo Bucureşti și un stadion de 30.000 de locuri în Timişoara.
Statul investește în construirea a două stadioane noi. Cât costă noile arene?

Ministerul Dezvoltării a anunțat, marţi, că a avizat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două stadioane noi. Este vorba despre arena multifuncţională Dinamo Bucureşti, pentru meciuri de fotbal şi rugby, cu o valoare avizată de 854,5 milioane de lei. În plus, au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion de 30.000 de locuri la Timişoara, cu un preț apropiat de cel al arenei din Capitală, conform Economedia.

Două stadioane noi în România

Potrivit Ministerului Dezvoltării, ministrul Adrian-Ioan Veştea şi managerul sportiv pentru consiliere al CS Dinamo Bucureşti, Ionuţ Lupescu, au participat, marţi, la şedinţa Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, în cadrul căreia au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru construirea celor două stadioane: arena multifuncţională pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Bucureşti şi un stadion în municipiul Timişoara.

„Stadionul Dinamo, cu o valoare avizată de 854,5 milioane de lei, va fi destinat meciurilor de fotbal și celor de rugby și va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi.

Două stadioane noi - Dinamo. Sursa foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei
Două stadioane noi – Dinamo. Sursa foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Citește și: FRF dorește consumul de bere pe stadioanele din România: „Reprezintă un element de modernitate”

Stadionul din Timișoara are o valoare avizată de 836,9 milioane de lei, va dispune de 30.000 de locuri în tribune și va putea găzdui și alte tipuri de evenimente, non sportive, de tipul spectacolelor sau concertelor.

În perioada următoare, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării în ședința Comitetului interministerial, după care proiectele de acte normative vor fi incluse pe agenda unei viitoare ședințe de Guvern”, se arată în comunicatul celor de la Ministerul Dezvoltării.

Două stadioane noi - Timișoara. Sursa foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei
Două stadioane noi – Timișoara. Sursa foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ce va deține noul stadion Dinamo, conform digisport.ro:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren.

Stadionul din Timișoara va fi al doilea cel mai mare și mai scump din România, după Arena Națională din Capitală. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că stadionul va avea un aspect ”unic”. Timișoara va avea stadion de 32.000 de locuri!

Vezi și: Stadioanele Epocii-de-Aur, acoperite de praf. Cele 7 arene românești care au fost date uitării