- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul român face angajări. Salariile sar de 9.000 de lei. Află care sunt posturile disponibile

09 Aug, 15:31 • Andrei Alina
Mai multor ministere și instituții ale statului român fac angajări, deși Guvernul a anunțat blocarea a peste 200.000 de posturi vacante în sectorul public și o reducere planificată a numărului de funcționari. Se fac angajări la Justiție, Fonduri Europene, Finanțe și la Casa Națională de Sănătate.
Statul român face angajări. Salariile sar de 9.000 de lei. Află care sunt posturile disponibile

Statul român face angajări. Conform anunțurilor publicate în mediul online, în acest moment sunt disponibile mai multe posturi în diverse ministere. Se caută personal de la debutanți la experți, inclusiv grefieri și specialiști IT, la Justiție, Fonduri Europene, Finanțe și Casa Națională de Sănătate.

Citește și: Ce salarii au membrii consiliilor de administrație din companiile de stat. Guvernul vrea să limiteze numărul membrilor

De exemplu, Ministerul Justiției are disponibile 138 de posturi vacante. Se caută de la personal auxiliar de specialitate, la grefieri și specialiști IT, dar și funcționari publici.

De asemenea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos la concurs 33 de posturi, inclusiv consilieri, experți în diverse domenii și debutanți. Salariile atractive au stârnit un interes crescut în rândul candidaților, experții  câștigând peste 9.000 de lei și consilierii încasând peste 8.000 de lei, niveluri comparabile cu salariile din sectorul privat.

Citește și: Reforma salarizării, din nou în ochii ministrului Muncii. Simona Bucura Oprescu anunță planurile pentru salariile românilor

Cheltuielile suplimentare generate de aceste noi angajări sunt semnificative, Ministerul Justiției estimând că ar trebui să aloce peste 21 de milioane de lei anual pentru salarii și indemnizații de hrană. Cu toate acestea, posturile care presupun atragerea de fonduri europene sunt cele mai căutate în cadrul administrației publice, dat fiind că acestea pot aduce sporuri semnificative la salarii, scrie Fanatik.