- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statutul cadrelor militare a fost modificat. Klaus Iohannis a promulgat legea

22 Nov, 19:57 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi o nouă lege extrem de dezbătută până în prezent. Este vorba despre statutul cadrelor militare.
Statutul cadrelor militare a fost modificat. Klaus Iohannis a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în cursul zilei de azi, actul normativ de modificare a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Este vorba despre legea care prevede că vor putea deveni ofițeri în Ministerul Afacerilor Interne, în grad de sublocotenent, și persoanele care dețin o licență în specializări necesare structurilor MAI și care absolvă programe de master profesional organizate în scopul formării ofițerilor.

Statutul cadrelor militare a fost schimbat

„În Ministerul Afacerilor Interne, ofițerii în activitate provin și din absolvenți ai programelor de studii universitare de master profesional organizate în scopul formării ofițerilor la instituțiile de formare profesională care pregătesc personal pentru nevoile instituției, destinate candidaților care dețin o licență în specializări universitare necesare structurilor instituției”, prevede textul legislativ.

Statutul cadrelor militare a fost modificat. Klaus Iohannis a promulgat legea
Statutul cadrelor militare a fost modificat. Klaus Iohannis a promulgat legea

Ai mai putea citi: Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici! PSD: „Coaliția să adopte o creștere diferențiată ce va aduce în 2023 cu până la 45% mai mulți bani”

Conform proiectului, acestora li se acordă gradul de sublocotenent. Mai mult, prin noua lege, numirea în funcții și avansarea în grad a cadrelor militare în activitate cărora le sunt incidente reglementări profesionale specifice, stabilite la nivel național, se realizează în baza prezentului statut, cu respectarea condițiilor stabilite prin reglementările respective.

Tot în cursul zilei de azi, șeful statului a promulgat și legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2022 pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte, stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul aparatului de lucru al Guvernului și pentru modificarea unor acte normative.

Citește și: ANRE, după ce Enel a anunțat că se retrage din România: „Clienții vor avea acces neîntrerupt la energie electrică”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult