- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ștefan Mandachi transformă România! Ce a putut să facă marele afacerist cu doar un container

07 Sep, 08:54 • Bumbeneci Diana
Container-bibliotecă într-un sat din Botoșani. Ștefan Mandachi este hotărât „să transforme România”.
Ștefan Mandachi transformă România! Ce a putut să facă marele afacerist cu doar un container

„Cu lectura dai lovitura”, este concluzia la care a ajuns renumitul om de afaceri Ștefan Mandachi. Proiectul său vizează în special zonele defavorizate din România, mai ales mediul rural.

Ștefan Mandachi transformă România

„Simpla existență a unui panou imens, la strada principală, pe care scrie mare CITEȘTE e un mare câștig. Nimeni ȋn țară nu oferă spații de reclamă pentru lectură. Vreau să ȋmpânzim România cu astfel de containere-bibliotecă și să ducem mesajul nostru, Educația salvează nația, cât mai departe“, este de părere Ștefan Mandachi.

Vezi și: Bilanț complet neașteptat în România. Ce se întâmplă cu numărul pensionarilor dependenți de indemnizație socială în 2023

Ștefan Mandachi
Ștefan Mandachi

Un astfel de container-bibliotecă a fost inaugurat într-o localitate rurală din Botoșani.

Când toată comunitatea are un obiectiv comun: educația. Inaugurăm un container-bibliotecă la Santa Mare, Botoșani. Coming soon! Obiectivul nostru e clar: 42 containere-bibliotecă în fiecare județ din România, în zonele rurale”, este mesajul antreprenorului Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi a transmis în urmă cu câteva luni că va investi în restaurarea unei case tradiționale dintr-un sat din județul Botoșani, urmând ca în curtea casei, după restaurare, să amplaseze un container, dar că va construi și un mic parc de distracții și o sală de fitness ȋn aer liber, pentru locuitori.

„Cei de la sat, ȋn special copiii, nu au acces la toate instrumentele de dezvoltare personală, așa cum au cei din marile orașe. De aceea, vreau să duc cât mai multe containere ȋn zonele rurale. Voi restaura o casă tradițională, o voi transforma ȋn muzeu, iar ȋn curte voi construi un mic parc, o zonă de fitness ȋn aer liber și voi amplasa un container.

De când mi-am vândut afacerile din HoReCa, am mai mult timp să mă concentrez pe campanii sociale și acțiuni filantropice, care ȋmi dau sens. Sper ca tot mai mulți antreprenori sau oameni cu posibilități materiale să fie motivați de exemplul meu și să investească ȋn educație. Rezultatele vor fi uimitoare și vor transforma România, ȋn următorii ani. Acest demers este unul apolitic și non-profit”, a precizat Ștefan Mandachi.

Citește și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult