- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Studiu. 61% dintre angajați consideră că biroul perfect trebuie să fie într-un campus multifuncțional

08 May, 14:10 • Bumbeneci Diana
Aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncțional cu tipuri diferite de spatii unde pot lucra așa cum au nevoie. Ce relevă un nou studiu.
Studiu. 61% dintre angajați consideră că biroul perfect trebuie să fie într-un campus multifuncțional

Astăzi, angajații caută mai mult decât un simplu loc de muncă; ei aspiră la un mediu de lucru care să le ofere o experiență completă, integrând activitatea profesională cu momentele de relaxare și recreere. Conform unui sondaj realizat de Genesis Property, care a intervievat 1.247 de respondenți din mai multe generații la nivel național, aproape 61% dintre aceștia consideră că biroul ideal ar trebui să fie parte dintr-un campus cu o varietate de facilități și opțiuni pentru viața la birou și timpul liber. Aceste facilități includ diverse spații de lucru adaptate nevoilor individuale ale angajaților.

Ce consideră 61% dintre angajați

Privind beneficiile unui astfel de mediu, lucrul într-un birou ideal aduce contribuții semnificative pentru angajații de toate vârstele. Aproape 60% dintre respondenți consideră că un mediu de lucru optim îmbunătățește starea lor de bine și sănătate, în timp ce 50% apreciază că acesta sporește productivitatea și eficiența muncii lor. În plus, aproape jumătate din respondenți (49%) percep că lucrul într-un astfel de birou este esențial pentru a obține un echilibru între viața profesională și timpul liber, oferindu-le posibilitatea să își gestioneze mai bine timpul și să se bucure de activități recreative în cadrul campusului.

Studiu angajați
Studiu angajați

„Un element esențial al biroului ideal al vremurilor actuale este comunitatea vibrantă pe care o promovează. Un campus modern ar trebui să fie un loc unde angajații se simt parte dintr-o comunitate unită, unde colaborarea și schimbul de idei sunt încurajate și unde fiecare angajat este apreciat pentru contribuția sa unică.

Prin combinarea facilităților moderne, a flexibilității operaționale și a unei culturi organizaționale puternice, un astfel de campus devine un mediu propice pentru inovație, creativitate și performanță pe termen lung.

Astfel, investiția într-un birou modern și versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-și atrage și menține cei mai talentați angajați și de a-și consolida poziția pe piață într-o lume competitivă și în continuă schimbare”, subliniază Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property, despre studiul făcut pe angajați
Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property, despre studiul făcut pe angajați

În afară de oportunitățile de promovare și creștere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) și modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondenții de toate vârstele consideră colaborarea cu echipa, mediul de lucru și facilitățile drept aspecte foarte importante atunci când iau în considerare un nou job.

„De altfel, aproape jumătate dintre angajații români care au răspuns la sondajul Genesis Property consideră că principala facilitate pe care ar trebui să o aibă biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii și instrumente. Alții preferă zonele destinate interacțiunii și colaborării cu colegii (36,5%), spațiile verzi și extinse în imediata apropiere a biroului (30%) sau spațiile pentru socializare la birou și în timpul liber (29%).

Un campus cu multe facilități este considerat ideal de către angajații de toate vârstele pentru că oferă o varietate de opțiuni pentru a petrece timpul liber și a face față stresului cotidian. Aici, angajații ar avea acces la zone de relaxare, săli de sport și restaurante care să le permită să-și încarce bateriile și să se simtă inspirați.

În termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui să le aibă birourile, majoritatea respondenților au menționat iluminatul interior și exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele și instalațiile de încălzire și răcire eficiente energetic (51%), importanța panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum și utilizarea senzorilor pentru monitorizarea și reducerea consumului de utilități (32,5%). De asemenea, puțin peste 20% dintre respondenți au subliniat importanța stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice”, mai relevă studiul.

Locul pentru angajați
Locul pentru angajați

Genesis Property introduce o nouă paradigmă în piața imobiliară și abordează provocările actuale și viitoare ale pieței muncii prin intermediul YUNITY Park, un concept revoluționar care transformă complet experiența angajaților. În plus față de spațiile de birouri ultramoderne, conforme cu cele mai exigente standarde de sustenabilitate, punctele de atracție principale ale campusului YUNITY Park includ o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați și un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane.

De asemenea, în cadrul spațiului public au fost create alei pietonale speciale și o promenadă etajată care se întinde pe o lungime de 2.000 de metri, împreună cu oglinzi de apă în trepte și spații creative destinate relaxării, întâlnirilor și organizării de evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizată în anul precedent, după o investiție de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park va intra în ultima sa etapă de dezvoltare în acest an, concentrându-se pe îmbunătățirea experiențelor oferite angajaților.

Sondajul realizat de Genesis Property a investigat opinia românilor cu privire la revenirea la birou și a fost efectuat în martie 2024, la nivel național, prin intermediul platformei iVox, având un eșantion total de 1.247 de utilizatori de internet din România. Aproximativ 48% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net lunar mai mare de 4.000 de lei.

Vezi și: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult