- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Studiu neașteptat! Aproape 60% dintre români nu știu ce responsabilități au la locul de muncă

06 Jun, 09:01 • Bumbeneci Diana
Tot mai mulți români se angajează, dar nu știu ce responsabilități au la locul de muncă și nici ce trebuie să respecte. Un nou studiu scoate la iveală detalii neașteptate.
Studiu neașteptat! Aproape 60% dintre români nu știu ce responsabilități au la locul de muncă

Șase din zece angajați (58%) români nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă. Mai mult, peste două treimi (67%) sunt rar evaluați de către angajator, uneori chiar deloc, arată rezultatele unui studiu de specialitate, prezentat recent într-un eveniment dedicat antreprenorilor.

Incredibil! 60% dintre români nu știu ce atribuții au la muncă

Potrivit datelor centralizate de MKOR, din cele 9.000 de responsabilități exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, „asta înseamnă că angajații nu știu cu adevărat ce au de făcut, când și cât pentru a performa”.

De alffel, 67% dintre angajați sunt evaluați mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluați deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale. În același timp, 71% dintre indicatorii față de care angajații au spus că le este evaluată performanța sunt nemăsurabili, relatează Agerpres.

Atunci când vine vorba despre bonusurile primite de angajați, studiul arată că doar 8% dintre acestea sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% sunt acordate pentru ca angajații să își facă treaba pentru care primesc salariu (de exemplu: respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităților sau încadrarea în termene).

Studiul de piață „Realitatea Managementului Românesc” a fost realizat de MKOR, la comanda TBF, pe un eșantion de 1.992 de persoane, cu nivel de încredere de 95% și o rată de eroare de +/-2,4%.

Cercetarea a fost prezentată în cadrul unui eveniment dedicat antreprenorilor, organizat de către antreprenorul Răzvan Căzănescu, creatorul softului TBF de management. Căzănescu a organizat de două ori (în 2021 și 2022) programul gratuit „30 days MBA”, accesat de peste 10.000 de persoane.

The Basic Fundamentals (TBF) a înregistrat o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, în ultimii doi ani, iar peste 3.000 de companii au implementat total sau parțial sistemul de management TBF Digital.

Vezi și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult