- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subiecte Bac Limba Română 2023. Iată ce au avut de rezolvat elevii înscriși la prima probă a Bacalaureatului

26 Jun, 10:33 • Bumbeneci Diana
Au apărut primele subiecte pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de Bacalaureat la Limba și Literatura Română.
Subiecte Bac Limba Română 2023. Iată ce au avut de rezolvat elevii înscriși la prima probă a Bacalaureatului

Astăzi a început prima probă a Bacalaureatului, elevii din anii terminali având de rezolvat primele subiecte la Limba și Literatura Română. Examenul a început la ora 09.00, moment în care absolvenții de liceu au primit subiectele la română la bacalaureat 2023 pentru a căror rezolvare au la dispoziție trei ore. De partea cealaltă, Ministerul Educație va publica, oficial, subiectele la română și baremul la bacalaureat în jurul orei 15.00.

Subiecte Bac Limba Română 2023

La primul dintre subiectele la română la BAC 2023, candidații de la profilul Real au primit un text la prima vedere din „Ion Creangă. Viața și opera” de George Călinescu.

La subiectul al doilea de la proba de limba română a examenului de bacalaureat 2023, elevii au primit o poezie de Alexandru Vlahuță, cerința fiind să o comenteze, în minimum 50 de cuvinte, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Ministerului Educaţiei anunță că probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului 2023 sunt organizate în perioada 26 – 29 iunie, în 464 de centre.

Vezi și: Bacalaureat 2023. Astăzi începe proba scrisă la Limba și literatura română. Ce reguli sunt anunțate

Subiecte Bac
Subiecte Bac

La al treilea dintre subiectele la română la bacalaureat 2023, la profilul real, elevii ar fi avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Ministerul Educație va publica, oficial, subiectele la română și baremul la bacalaureat în jurul orei 15.00.

Examenul a început la ora 9.00. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023 este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Calendarul probelor de Bac din această săptămână

  •  luni – Limba şi literatura română
  •  marţi – proba obligatorie a profilului (discipline în funcţie de profil: Matematică şi Istorie)
  •  miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie)
  • joi – Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Vezi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult