- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenție de 100 de euro pentru fiecare român. Ministrul Florin Barbu vorbește despre noi forme de sprijin în 2024

11 Jan, 10:49 • Bumbeneci Diana
Ministrul Agriculturii are vești bune pentru români. Subvenție de 100 EURO/hectar și alte noi forme de sprijin în 2024.
Subvenție de 100 de euro pentru fiecare român. Ministrul Florin Barbu vorbește despre noi forme de sprijin în 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) are vești bune pentru români: se oferă o nouă subvenție! Ministerul are deja stabilit bugetul pentru anul 2024, fiind pentru prima dată când primește o alocare de 2% din PIB, conform ministrului Florin Barbu. Șeful MADR urmează să se întâlnească săptămâna viitoare și cu reprezentanții fermierilor, pentru a discuta toate schemele de sprijin care urmează să fie implementate pe parcursul acestui an.

Subvenție de 100 de euro pentru fiecare român

Conform liderului de la Agricultură, fermierii din sectorul vegetal urmează să primească o nouă subvenție de 100 euro/hectar în 2024, însă sunt pregătite noi scheme de sprijin și pentru cei din sectorul zootehnic.

”Este pentru prima oară în România când agricultura primește 2% din PIB. Am prins inclusiv un grant de 100 euro/hectar pentru toate culturile din toamna anului 2022, asta înseamnă 3,2 milioane de hectare, deci 320 de milioane de euro prinși în buget. Sunt scheme pentru toată zootehnia, inclusiv vaca de carne, inclusiv pasăre, porc. Sunt și alte forme de sprijin, inclusiv acciza la motorină, care reprezintă aproape 30% din prețul la pompă.

Florin Barbu, despre o nouă subvenție
Florin Barbu, despre o nouă subvenție

Pe partea de irigat continuăm apa gratuită și subvenționarea cu 50% a stațiilor de pompare. Deja banii pe trimestrul III al anului 2023 vor fi virați săptămâna viitoare fermierilor români. (…) Toate schemele de sprijin le vom da pe un cadru foarte rapid, având în vedere prelungirea cadrului Ucraina până în luna iunie, noi trebuie să facem plățile până la sfârșitul lunii mai în conturile fermierilor”, a precizat ministrul Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult