- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenție de 100 EURO/hectar pentru români. Cine poate beneficia de noua formă de sprijin

19 Dec, 17:01 • Bumbeneci Diana
Cine primește noua subvenție de 100 EURO/hectar de la Ministerul Agriculturii
Subvenție de 100 EURO/hectar pentru români. Cine poate beneficia de noua formă de sprijin

Noul buget al MADR aduce și subvenții noi pentru români. Cine poate beneficia pe viitor de 100 de euro/hectar.

Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost prezentat oficial în Parlamentul României de către ministrul Florin Barbu. Printre altele, acest buget conține și o nouă subvenție de care vor beneficia unii fermieri.

Subvenție de 100 EURO/hectar pentru români

Mai exact, bugetul MADR pentru anul 2024 prevede o nouă plată la hectar, în valoare de 100 euro/hectar, acordată conform cadrului temporar Ucraina, proaspăt prelungit până la jumătatea anului viitor. Astfel, ajutorul va fi destinat fermierilor din sectorul vegetal, care au cultivat cereale în campania de toamnă 2022-2023.

Fonduri europene
Fonduri europene

În acest sens, conform informațiilor transmise de ministrul Florin Barbu, aproximativ 300 de milioane de euro vor fi banii alocați pentru această subvenție, cât să ajungă pentru cele aproximativ 3 milioane de hectare cultivate.

Șeful MADR a făcut anunțul legat de această subvenție în premieră la AGRO TV, în urmă cu câteva săptămâni. Atunci, Barbu spunea că această subvenție va veni ca un ajutor pentru fermierii care au fost afectați ce creșterea cheltuielilor legate de transport și inputuri, din cauza războiului din Ucraina.

La ora actuală, schema de sprijin era încă în negocieri, însă se pare că inițiativa șefului MADR s-a concretizat. Așadar, fermierii urmează să primească acești bani în primele 6 luni ale anului 2024.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult