- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenție de 246 euro pe hectar. Cine sunt românii care pot primi acești bani pentru pământurile lor

10 Nov, 10:11 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Apare o nouă subvenție. Se oferă 246 euro pe hectar.
Subvenție de 246 euro pe hectar. Cine sunt românii care pot primi acești bani pentru pământurile lor

Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă subvenție pentru fermieri. Este vorba despre românii dintr-un sector care a trecut prin mari dificultăți în ultimii ani și care are nevoie de foarte mult sprijin financiar pentru a ieși din impas. Un nou sprijin cuplat de care ar urma să beneficieze crescătorii de bovine care cultivă porumb pentru siloz, din 2024.

Subvenție de 246 euro pe hectar

Conform noii scheme de sprijin a Ministerului Agriculturii, subvenția ar urma să fie în cuantum de 246 euro/hectar. Acest lucru ar putea duce sprijinul total pe care îl vor primi acești fermieri la aproximativ 460 euro/hectar. Cu toate acestea însă, crescătorii de vaci îi somează pe reprezentanții MADR să se grăbească să stabilească toate detaliile legate de această schemă de sprijin, pentru ca fermierii să-și poată face din timp toate calculele pentru anul viitor.

Ai mai putea citi și: Preț carburanți 10 noiembrie. Petrom schimbă prețurile pentru a cincea zi consecutivă

subvenție teren
subvenție teren

„Suntem bucuroși că au fost comunicate la Bruxelles o serie de măsuri de sprijin, cum ar fi sprijinul cuplat pentru porumbul siloz, însă suntem oarecum contrariați de faptul că nu există o presiune de management asupra funcționarilor din minister, astfel încât aceste măsuri să aibă în spate norme de aplicare clare, să existe o trasabilitate, astfel încât fermierul să știe că în perioada următoare se poate baza pe aceste măsuri de sprijin.

Sprijinul pentru porumbul siloz va funcționa de la anul, vorbim de o valoare de 246 euro/hectar, ceea ce ar însemna, conform fișei PD-26 care a fost notificată la Bruxelles, undeva la 82 euro/cap de animal. E un lucru extrem de important, e un plus pentru fermieri, însă trebuie să vedem cum se va aplica această măsură”, a precizat Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, pentru AGRO TV.

Pentru a beneficia de această subvenție, crescătorii de bovine sunt nevoiți să demonstreze că au o încărcătură de 3 vaci/hectarul de porumb siloz. Astfel, calculat la cap de animal, sprijinul ar urma să fie de 82 euro/cap.

Ai mai putea citi: Preț carburanți 10 noiembrie. Petrom schimbă prețurile pentru a cincea zi consecutivă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult