- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma colosală cerută pe cel mai mare porc din România. ”Jardel” cântărește 600 de kilograme

06 Dec, 20:22 • Cassano Sabrina
Jardel așa cum este poreclit cel mai mare porc din România va fi sacrificat doar în cazul în care se va plăti suma de 20.000 de lei pe el. Animalul consumă zilnic  zilnic 6 kilograme de hrană mixtă și are două mese pe zi.
Suma colosală cerută pe cel mai mare porc din România. ''Jardel'' cântărește 600 de kilograme

Jardel așa cum este poreclit cel mai mare porc din România va fi sacrificat doar în cazul în care se va plăti suma de 20.000 de lei pe el. Dan este fermierul care are are în gospodărie cel mai mare porc din România care cântărește 600 de kilograme.

Suma colosală cerută pe Jardel

Porcul care a fost poreclit Jardel a fost achiziționat în urmă cu doi ani de fermier, iar de atunci și până în prezent a ajuns să cântărească 600 de kilograme.

„Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a declarat fermierul Dan Praf pentru agrointel.ro.

Porcul Jardel, despre care crescătorul său spune că este cel mai gras porc de care are cunoștință în România, a fost achiziționat de la o fermă din Urlați. Animalul consumă zilnic  zilnic 6 kilograme de hrană mixtă și are două mese pe zi.

Citește și : România ar trebui să fie acționară pentru companiile strategice. Ministrul Spătaru: „Trebuie să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume”

”Jardel mănâncă zilnic undeva la 5-6 kilograme de furaj, hrană uscată, iar apă are permanent la adăpătoare. L-am luat de mic de la o fermă din Urlați, pe atunci avea 30-40 de kilograme. Îi dau zilnic mălai furajer și resturi de mâncare de acasă. Mănâncă de două ori pe zi”, a mai menționat fermierul.

Acesta a mai menționat că îl vinde doar dacă obține 20.000 de lei pe el.

Citește și : Întreaga fiscalitate din România ar trebui luată în discuție! Marius Budăi: „Da, discutăm despre taxarea pe muncă”

”Am zis c îl vând numai dacă cineva îmi oferă 20.000 de lei pe el. Sunt conștient că greu să va găsi cumpărător, de aceea am pus acea sumă mare, pentru că știu că nu vine nimeni să îl cumpere. În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aș sacrifica chiar eu, dar m-am atașat mult de Jardel și aș prefera să-l țin să văd cât se îngrașă, poate chiar să bat recordul mondial, deținut acum de un chinez. Nu l-am scos pe Jardel la licitație, nu intenționez, am zis așa un preț, doar să văd cum reacționează oamenii. Porcul este ceva unicat, el fiind o rasă de carne, vă dați seama că are numai carne, cu puțină grăsime”, a spus fermierul Dan Praf.