- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suntem mai fericiți decât japonezii, ungurii sau spaniolii! România a urcat pe locul 28 din 146 în Clasamentul Mondial al Fericirii

02 Jan, 22:34 • Gabriela Andreescu
România e o țară din ce în ce mai fericită, consideră Clasamentul Mondial al Fericirii (World Happiness Report, sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi lansat în urmă cu un deceniu. În 2022, țara noastră a avansat considerabil în acest clasament, semn că, după o pandemie şi un război la graniţă, plus prețurile în creștere datorită inflației, românii au învățat, se pare, să se bucure și de lucrurile mici.
Suntem mai fericiți decât japonezii, ungurii sau spaniolii! România a urcat pe locul 28 din 146 în Clasamentul Mondial al Fericirii

Finlanda a fost desemnată, din nou, țara cea mai fericită din lume, pentru al cincilea an la rând. Statul din nordul Europei primește acest titlu, cu un scor de aproape 8 puncte din 10.

Cum arată Topul Mondial al Fericirii pentru anul 20222

Deținătoarea locului 1, Finlanda, este urmată în top de Danemarca, Islanda și Elveția, iar în top 10 se mai află și Israel sau Norvegia.

Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese în clasament au fost Serbia, Bulgaria şi România. Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan, conform „World Happiness Report”  

România se află pe locul 28 în topul mondial al fericirii
România se află pe locul 28 în topul mondial al fericirii

Citește și: În timp ce petreceau, BCR le trimitea mesaje cu creșterea ratelor la credite! Anunțul primit de clienții băncii chiar în ziua de 1 ianuarie

În ceea ce privește țara nostră, românii sunt ceva mai fericiți comparativ cu anii trecuți. În 2022, potrivit clasamentului, România este pe locul 28, în timp ce în urmă cu 7 ani ocupa locul 86. Anul acesta, țara noastră a reușit să depășească scorul fericirii pe care îl au Spania, Ungaria sau Japonia.

Studiul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje Gallup în care oamenii sunt întrebaţi care este nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate pentru evaluare sunt incluse Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general, informează Agerpres, citat de Digi24.

Germania şi Canada au coborât un loc, ajungând pe locurile 14 şi, respectiv, 15, dar înaintea Statelor Unite (16), conform clasamentului oficial care cuprinde circa 150 de ţări. Franţa ocupă locul 20, „cea mai bună poziţie de la lansarea studiului”, în timp ce Regatul Unit ocupă în continuare locul 17. Printre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54, în timp ce Rusia scade în clasament, ajungând pe locul 80, în raportul din acest an, finalizat înaintea izbucnirii războiului din Ucraina.

Citește și: Atenție! Prețul mediul al unui smartphone va creşte cu circa 6,4%, în 2023, avertizează specialiștii

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult