- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surpriză de proporții la Bursa de Valori București. Ședința de vineri a început complet neașteptat

04 Nov, 11:46 • Bumbeneci Diana
După doar 30 de minute de la debutul operațiunilor, valoarea tranzacțiilor la BVB era de 2,342 milioane de lei (477.859 euro). Ședința de azi încheie săptămâna record.
Surpriză de proporții la Bursa de Valori București. Ședința de vineri a început complet neașteptat

Bursa de Valori București (BVB) a început cu o evoluție mixtă a indicilor ședința de vineri. Primele informații BVB arată că valoarea tranzacțiilor era de 2,342 milioane de lei (477.859 euro), după primele 30 de minute de la debutul operațiunilor, notează Agerpres.

Bursa de Valori București (BVB) a început cu o evoluție mixtă

Indicele principal BET, care arată evoluția celor mai lichide 20 de companii, s-a apreciat cu 0,17%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a consemnat o creștere de 0,16%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o scădere de 0,15%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,22%.

Mai poți citi: A fost câștigat marele premiu la Loto. Cine este românul care a câștigat 3,9 milioane de euro

Evoluție mixtă a indicilor la Bursa de Valori București. Ședința de vineri a început complet neașteptat
Evoluție mixtă a indicilor la Bursa de Valori București. Ședința de vineri a început complet neașteptat

Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna un declin de 2,03%. De partea cealaltă, BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, s-a apreciat cu 0,04%.

Conform datelor oferite de reprezentanții Bursei de Valori, BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, era pe plus cu 0,41%.

Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creșteri ale valorii acțiunilor le înregistrau Erste Group Bank (+6,07%), Biofarm (+1,75%) şi Digi (+1,37%).

Pe de altă parte, în scădere erau acțiunile SIF Muntenia (-5,43%), SIF Oltenia (-2,29%) și SIF Banat-Crișana (-2%). Rămâne de văzut însă cum va închide Bursa de Valori ședința de azi.

Ai mai putea citi și: Aproape 70.000 de persoane au intrat joi în România. Din numărul total, 8.300 sunt ucraineni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult