- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tanczos Barna vine cu clarificări. De când se va aplica taxa pentru centrala de apartament?

22 Dec, 22:05 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Mediul, Tanczos Barna, s-a aflat la o reuniune la Bruxelles unde au existat discuții pe tema taxei pentru centralele de apartament și a celor care folosesc carburanți. Această taxă ar putea intra în vigoare din 2027.
Tanczos Barna vine cu clarificări. De când se va aplica taxa pentru centrala de apartament?

Într-o reuniune care a avut loc la Bruxelles, s-a pus în discuție introducerea taxei de poluare. La reuniune a fost prezent și ministrul Mediului, Tanczos Barna. Oficialii europeni au căzut de acord asupra instituirii unei taxei care va fi aplicată atât celor care dețin o centrală de apartament, cât și celor care folosesc carburanți.

Citește și: Poșta Română face concedieri în masă! Peste 50% dintre angajații din administrația centrală vor dispărea

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a aflat marți și el la Bruxelles unde a condus delegaţia României la Consiliul de Mediu. În cadrul reuniunii au fost puse în discuție o serie de regulamente şi directive privind restaurarea naturii, emisiile industriale, transferurile de deşeuri, dar şi propunerile recente ale Comisiei Europene în cadrul pachetului privind reducerea la zero a poluării.

Tanczos Barna a declarat la Antena 3 că la nivelul Parlamentului European și al Consiliului European s-a ajuns la un acord privind extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului. De asemenea, s-a ajuns la un acord privind extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului.

Clarificările lui Tanczos Barna cu privire la taxa de poluare

Ministrul Mediului a adus clarificări cu privire la introducerea unei taxe pentru fiecare metru cub de gaz consumat, prevederea fiind programată pentru a intra în vigoare din anul 2027.

De când se va aplica taxa pentru centrala de apartament? Tanczos Barna vine cu clarificări
De când se va aplica taxa pentru centrala de apartament? Tanczos Barna vine cu clarificări

Deciziile luate la Bruxelles îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament din România, care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare, anunță ministrul Mediului. Potrivit lui Tanczos Barna, începând cu 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat. Sunt vizați atât gospodarii, cât și administratorii de IMM-uri.

Mai mult, spune ministrul Mediului, europarlamentarii au căzut de acord și asupra impunerii unei taxe pentru carburanți.

„Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii. Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă. Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția. Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a declarat Tanczos Barna la Antena 3.

Alte aricole: Criptomonedele cauza principală a crizei financiare! Șeful băncii centrale din India: „Criptomonedele implică riscuri inerente uriaşe pentru stabilitatea noastră macroeconomică şi financiară”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult